+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. február 20. csütörtök, 16:30
Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Az illusztrációkat magyar alkotó készítette.

Egészen új műfajban próbálja ki magát Dan Brown bestsellerszerző, A Da Vinci-kód világhírű írója:

 

az alapvetően thrillerben utazó és azon belül is nagyjából ugyanazt a formulát ismétlő Brown ugyanis gyerekkönyvet írt Vad szimfónia címmel,

 

amihez egy magyar művész készítette az illusztrációkat – derült ki a GABO Kiadó által kiadott közleményből.

 

Brown első gyerekkönyvét első hivatalos zenei debütálása kíséri – egy gyerekeknek készült, klasszikus zenei album, amely „a felolvasást több érzékszervre ható élménnyé teszi a gyerekek és felnőttek számára”. A zenét persze külön is megturnéztatják majd szerte a világban egy koncertsorozaton. A könyv szeptember elsején jelenik meg, Magyarországon GABO kiadásában, Papolczy Péter fordításában.

 

A történetben a játékos Egér maestro kezében karmesteri pálcájával magával hívja az olvasókat, hogy látogassák meg állatbarátait gepárdoktól és kenguruktól kezdve elefántokig és kék bálnákig. Mindegyik gyönyörűen illusztrált oldalpár egy-egy állatot mutat be és bölcs tanácsot is tartalmaz az életre. Ezek a bölcsességek olyan témák megbeszélésére serkentenek, mint az együttérzés, a türelem, a tisztelet és magabiztosság, vagy akár a tudatos jelenlét, az élet ráérős megtapasztalása vagy a közösség.

 

A gyerekek és felnőttek hagyományos, közös felolvasás során is élvezhetik ezt a képeskönyvet, vagy olvasás közben meg is hallgathatják a zeneműveket egy okostelefonos alkalmazás segítségével,

 

amely a kiterjesztett valóságot alkalmazva azonnal lejátssza a megfelelő dalt, ha a mobiltelefon kameráját a képek fölé visszük. A wildsymphony.com oldalon betekinthetünk a zenébe és a színfalak mögé. A könyv megjelenésekor a kísérő zenei app ingyen letölthetővé válik.

 

Susan Batori illusztrációi a közlemény szerint a gyerekek számára vonzó humorral gazdagítják a szöveget, és a képek részletesen kidolgozott hátterében nyomok és rejtvények vannak elrejtve, amelyek minden korosztály számára érdekes játékot kínálnak. Batori magyar illusztrátor, grafikus tervező és karakterterv-készítő, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervező szakon.

 

De hogy ne csak a mesekönyvek, hanem Dan Brown rajongóinak is mondjunk valami jót: a szerző jelenleg egy új Robert Langdon-thrilleren dolgozik, tudatta velünk a kiadó.

 

FOTÓ: GABO Kiadó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A belarusz ellenzéki vezető úgy látja: Belaruszban eszkalálódik a helyzet, ezért az országoknak gyorsan kellene cselekedni. Cihanouszkaja nem látja értelmét a hazatérésnek.

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás