+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. február 20. csütörtök, 16:30
Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Az illusztrációkat magyar alkotó készítette.

Egészen új műfajban próbálja ki magát Dan Brown bestsellerszerző, A Da Vinci-kód világhírű írója:

 

az alapvetően thrillerben utazó és azon belül is nagyjából ugyanazt a formulát ismétlő Brown ugyanis gyerekkönyvet írt Vad szimfónia címmel,

 

amihez egy magyar művész készítette az illusztrációkat – derült ki a GABO Kiadó által kiadott közleményből.

 

Brown első gyerekkönyvét első hivatalos zenei debütálása kíséri – egy gyerekeknek készült, klasszikus zenei album, amely „a felolvasást több érzékszervre ható élménnyé teszi a gyerekek és felnőttek számára”. A zenét persze külön is megturnéztatják majd szerte a világban egy koncertsorozaton. A könyv szeptember elsején jelenik meg, Magyarországon GABO kiadásában, Papolczy Péter fordításában.

 

A történetben a játékos Egér maestro kezében karmesteri pálcájával magával hívja az olvasókat, hogy látogassák meg állatbarátait gepárdoktól és kenguruktól kezdve elefántokig és kék bálnákig. Mindegyik gyönyörűen illusztrált oldalpár egy-egy állatot mutat be és bölcs tanácsot is tartalmaz az életre. Ezek a bölcsességek olyan témák megbeszélésére serkentenek, mint az együttérzés, a türelem, a tisztelet és magabiztosság, vagy akár a tudatos jelenlét, az élet ráérős megtapasztalása vagy a közösség.

 

A gyerekek és felnőttek hagyományos, közös felolvasás során is élvezhetik ezt a képeskönyvet, vagy olvasás közben meg is hallgathatják a zeneműveket egy okostelefonos alkalmazás segítségével,

 

amely a kiterjesztett valóságot alkalmazva azonnal lejátssza a megfelelő dalt, ha a mobiltelefon kameráját a képek fölé visszük. A wildsymphony.com oldalon betekinthetünk a zenébe és a színfalak mögé. A könyv megjelenésekor a kísérő zenei app ingyen letölthetővé válik.

 

Susan Batori illusztrációi a közlemény szerint a gyerekek számára vonzó humorral gazdagítják a szöveget, és a képek részletesen kidolgozott hátterében nyomok és rejtvények vannak elrejtve, amelyek minden korosztály számára érdekes játékot kínálnak. Batori magyar illusztrátor, grafikus tervező és karakterterv-készítő, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervező szakon.

 

De hogy ne csak a mesekönyvek, hanem Dan Brown rajongóinak is mondjunk valami jót: a szerző jelenleg egy új Robert Langdon-thrilleren dolgozik, tudatta velünk a kiadó.

 

FOTÓ: GABO Kiadó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás