Mesekönyvet írt A Da Vinci-kód szerzője, Dan Brown

Szerző: Pintér Bence
2020.02.20. 16:30

Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Az illusztrációkat magyar alkotó készítette.

Mesekönyvet írt A Da Vinci-kód szerzője, Dan Brown

Egészen új műfajban próbálja ki magát Dan Brown bestsellerszerző, A Da Vinci-kód világhírű írója:

az alapvetően thrillerben utazó és azon belül is nagyjából ugyanazt a formulát ismétlő Brown ugyanis gyerekkönyvet írt Vad szimfónia címmel,

amihez egy magyar művész készítette az illusztrációkat – derült ki a GABO Kiadó által kiadott közleményből.

Brown első gyerekkönyvét első hivatalos zenei debütálása kíséri – egy gyerekeknek készült, klasszikus zenei album, amely „a felolvasást több érzékszervre ható élménnyé teszi a gyerekek és felnőttek számára”. A zenét persze külön is megturnéztatják majd szerte a világban egy koncertsorozaton. A könyv szeptember elsején jelenik meg, Magyarországon GABO kiadásában, Papolczy Péter fordításában.

A történetben a játékos Egér maestro kezében karmesteri pálcájával magával hívja az olvasókat, hogy látogassák meg állatbarátait gepárdoktól és kenguruktól kezdve elefántokig és kék bálnákig. Mindegyik gyönyörűen illusztrált oldalpár egy-egy állatot mutat be és bölcs tanácsot is tartalmaz az életre. Ezek a bölcsességek olyan témák megbeszélésére serkentenek, mint az együttérzés, a türelem, a tisztelet és magabiztosság, vagy akár a tudatos jelenlét, az élet ráérős megtapasztalása vagy a közösség.

A gyerekek és felnőttek hagyományos, közös felolvasás során is élvezhetik ezt a képeskönyvet, vagy olvasás közben meg is hallgathatják a zeneműveket egy okostelefonos alkalmazás segítségével,

amely a kiterjesztett valóságot alkalmazva azonnal lejátssza a megfelelő dalt, ha a mobiltelefon kameráját a képek fölé visszük. A wildsymphony.com oldalon betekinthetünk a zenébe és a színfalak mögé. A könyv megjelenésekor a kísérő zenei app ingyen letölthetővé válik.

Susan Batori illusztrációi a közlemény szerint a gyerekek számára vonzó humorral gazdagítják a szöveget, és a képek részletesen kidolgozott hátterében nyomok és rejtvények vannak elrejtve, amelyek minden korosztály számára érdekes játékot kínálnak. Batori magyar illusztrátor, grafikus tervező és karakterterv-készítő, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervező szakon.

De hogy ne csak a mesekönyvek, hanem Dan Brown rajongóinak is mondjunk valami jót: a szerző jelenleg egy új Robert Langdon-thrilleren dolgozik, tudatta velünk a kiadó.

FOTÓ: GABO Kiadó

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek