+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. február 20. csütörtök, 16:30
Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Az illusztrációkat magyar alkotó készítette.

Egészen új műfajban próbálja ki magát Dan Brown bestsellerszerző, A Da Vinci-kód világhírű írója:

 

az alapvetően thrillerben utazó és azon belül is nagyjából ugyanazt a formulát ismétlő Brown ugyanis gyerekkönyvet írt Vad szimfónia címmel,

 

amihez egy magyar művész készítette az illusztrációkat – derült ki a GABO Kiadó által kiadott közleményből.

 

Brown első gyerekkönyvét első hivatalos zenei debütálása kíséri – egy gyerekeknek készült, klasszikus zenei album, amely „a felolvasást több érzékszervre ható élménnyé teszi a gyerekek és felnőttek számára”. A zenét persze külön is megturnéztatják majd szerte a világban egy koncertsorozaton. A könyv szeptember elsején jelenik meg, Magyarországon GABO kiadásában, Papolczy Péter fordításában.

 

A történetben a játékos Egér maestro kezében karmesteri pálcájával magával hívja az olvasókat, hogy látogassák meg állatbarátait gepárdoktól és kenguruktól kezdve elefántokig és kék bálnákig. Mindegyik gyönyörűen illusztrált oldalpár egy-egy állatot mutat be és bölcs tanácsot is tartalmaz az életre. Ezek a bölcsességek olyan témák megbeszélésére serkentenek, mint az együttérzés, a türelem, a tisztelet és magabiztosság, vagy akár a tudatos jelenlét, az élet ráérős megtapasztalása vagy a közösség.

 

A gyerekek és felnőttek hagyományos, közös felolvasás során is élvezhetik ezt a képeskönyvet, vagy olvasás közben meg is hallgathatják a zeneműveket egy okostelefonos alkalmazás segítségével,

 

amely a kiterjesztett valóságot alkalmazva azonnal lejátssza a megfelelő dalt, ha a mobiltelefon kameráját a képek fölé visszük. A wildsymphony.com oldalon betekinthetünk a zenébe és a színfalak mögé. A könyv megjelenésekor a kísérő zenei app ingyen letölthetővé válik.

 

Susan Batori illusztrációi a közlemény szerint a gyerekek számára vonzó humorral gazdagítják a szöveget, és a képek részletesen kidolgozott hátterében nyomok és rejtvények vannak elrejtve, amelyek minden korosztály számára érdekes játékot kínálnak. Batori magyar illusztrátor, grafikus tervező és karakterterv-készítő, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett grafikus tervező szakon.

 

De hogy ne csak a mesekönyvek, hanem Dan Brown rajongóinak is mondjunk valami jót: a szerző jelenleg egy új Robert Langdon-thrilleren dolgozik, tudatta velünk a kiadó.

 

FOTÓ: GABO Kiadó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás