+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 19. szerda, 16:13
Elvileg Gyurcsány, majd a Pesti Srácok Youtube-csatornája letiltása miatt akár egy platformra is kerülhetnének, de a DK szóvivője eloszlatta a nagykoalíció reményét, és a híveiknek sem javasolja a részvételt.

Csütörtök estére újabb kormányközeli tüntetés formálódik: a Pesti Srácok YouTube-csatornáját kétszer is törölte a Google, mivel egy videójukhoz pedofilpornó-részletet akartak felhasználni, és ebből töltöttek fel még egy nem publikált videóban egy részletet. A csatornát azonnal törölték, utána azt is, amit később hoztak létre. Az újság főszerkesztője, Huth Gergely a Google budapesti irodája elé viszi támogatóit a szerinte „kibersztálinista” szabályok ellen.

 

Viszont nemcsak a Pesti Srácoknak volt hasonló gondja mostanában, hanem Gyurcsány Ferencnek is: az egykori miniszterelnök csatornáját szintén törölte korábban a YouTube. Később kiderült, hogy két elég fura bejelentésért kapták Gyurcsányék a tiltást, többek között Sáska Arcú Cigány és Köcsög Patrik felhasználóktól jöttek a szerzői jogi bejelentések. Végül a DK elnökének csatornáját a Youtube visszaállította, de azért megkérdeztük a DK szóvivőjét, Barkóczi Balázst, hogy támogatják-e bármilyen szinten a Pesti Srácok tüntetését, miután ők is szívtak a techóriás döntése miatt.

 

„Tüntessenek, ha akarnak. Mi velük és az anyapártukkal szemben hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában” – mondta az Azonnalinak Barkóczi, aki ezen az engedékenységen túl semmiféle közösséget nem vállal a Pesti Srácokkal, és a párt híveinek sem javasolja a részvételt. 

 

„Nem tanácsoljuk senkinek, hogy menjen oda, de 11 ezer tagunk van, senkinek nem határozzuk meg, mit csináljon a szabadidejében.”

 

Arra a kérdésre, hogy miért nem fogtak össze a kormánymédia egyik leghangosabb képviselőjével ebben az ügyben, azt mondta, nekik egész más vitájuk volt a Google-lel, hiszen két nyakatekert indokkal történt bejelentés miatt törölték Gyurcsány csatornáját, a cég viszont ezt követően partneri módon kezelte velük a kérdést, és azóta újra él is a csatorna:

 

„Nem vagyok pontosan tisztában a szabályzattal, de az egy magáncég. Ha én igénybe veszem, az ugyanolyan, mint amikor koncerten megmondják, hogy nem vihetek be kívülről italt.”

 

Hogy erkölcsileg azért támogatná-e a tüntetést, annyit mondott, hogy nem hiszi, a DK valaha is egy platformra fog kerülni Huth Gergellyel vagy a Pesti Srácokkal. „A Pesti Srácok folyamatosan hírt hamisít, fikciókat jelentet meg, politikai szándékkal csavar ki szavakat és mondatokat. De tüntessenek, ez egy szabad ország. Hogy a tiltás okai jogosak voltak vagy nem voltak jogosak, arról nem akarnék állást foglalni, ahogy a DK sem.”

 

FRISSÍTÉS (február 20.):

 

A Google Magyarország megkereste az Azonnalit az ügyben, és tudatta, hogy „a Pesti Srácok csatornáját a YouTube azért szüntette meg, mert megsértette a gyermekek biztonságára vonatkozó irányelveinket, amelyek megtiltják a gyermekek ellen irányuló szexuális visszaélés ábrázolását. Amikor egy csatorna megsérti ezeket az irányelveket,  a sértő tartalmat minél gyorsabban eltávolítjuk, valamint jelentjük a hatóságoknak. A kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük, ugyanígy eljárva, ha a későbbiekben új csatorna kerül létrehozásra. Jelen esetben, a csatornára feltöltő személy a platformon nyilvánosan elérhetővé tett egy, gyermekkel szembeni szexuális visszaélést ábrázoló tartalmat.”

 

Kitértek arra is, miért törölték másodjára is a Pesti Srácok csatornáját: „Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A Pesti Srácok egy új csatorna létrehozásával megkerülte a csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, ezért szüntettük meg a vonatkozó csatornát.”

 

A cég megírta nekünk azt is, milyen szempontok alapján moderálják a YouTube-ra felkerült kontenteket: „Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy  egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás