Gyurcsány Ferenc újabb két évre a DK elnöke lett

Szerző: Bukovics Martin
2020.02.18. 17:45

97,4 százalékkal erősítették meg tisztségében a volt miniszterelnököt pártjának tagjai.

Gyurcsány Ferenc újabb két évre a DK elnöke lett

A Demokratikus Koalíció közleményben tudatta az Azonnalival, hogy új elnöke lett a pártnak, mégpedig a régi: Gyurcsány Ferenc. Még 2017-ben kérdeztük meg az időközben a parlamenti küszöb környékéről évek alatt a legnépszerűbb ellenzéki erővé nőtt párt rendezvényén Gyurcsány szimpatizánsait arról, hogy van-e DK a volt miniszterelnök nélkül, ezek szerint a válasz 2020-ban is ugyanaz, mint akkor volt.

Mint arra a DK a közleményben kitért, az övék az egyetlen párt, amelyben nem egy kongresszus küldöttjei, hanem valamennyi, szavazásra jogosult párttag voksolhat a párt elnökéről. Így a párt elnökének megválasztása során azok a párttagok is szavazhatnak, akik nem tudnak részt venni a kongresszuson.

A párttagság részéről elnöknek javasolt személyek közül csak a jelenlegi pártelnök, Gyurcsány Ferenc vállalta a jelöltséget. Hogy a többiek kicsodák, azt nem tartotta fontosnak közölni velünk a párt.

Így az elektronikus szavazólapon jelöltként csak az ő neve szerepelt. A Demokratikus Koalíció tagjai Gyurcsány Ferencet a leadott szavazatok 97,4 százalékával választották meg a párt elnökének.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek