+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 17. hétfő, 13:45
A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán?

Bár akárhogy is nézzük, lassan csak beindul a 2020-as év, azért még nem ússzuk meg, hogy előtte a pártvezetők évértékelőket tartsanak. Míg Gyurcsány Ferenc DK-elnök – egyben volt miniszterelnök – már több mint egy hete túlesett ezen, Orbán Viktor Fidesz-elnök – egyben jelenlegi kormányfő – erre múlt vasárnap kerített sort. Bár a két politikust egymás ellenpólusaként szokták emlegetni, néha meglepően hasonló retorikai fordulatokkal élnek.

 

Talán ennek legékesebb példája egy mostani. A miniszterelnök nemrég úgy nyilatkozott: őt már nyolcszor ölte meg Soros Györg hálózata. Egész pontosan azt mondta: „Engem nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel, én már nem félek ettől”. Ehhez hasonlóan nemrégiben Gyurcsány is képletesen az ölésről értekezett, csak éppen a Fidesz kapcsán. Úgy fogalmazott: aki egy picit feldugja a fejét a Fidesszel szemben, azt megölik.

 

Hasonlóság bennük az is, hogy míg Orbán Viktor arra szokott hivatkozni, egy nehéz, reménytelen helyzetben lévő országot vettek át tíz éve, mégis sikerült azt emelkedő pályára állítani. Ehhez képest Gyurcsány is a DK-ról szokott úgy nyilatkozni, egy fabatkát sem adtak volna értük, mégis az ellenzék vezető pártja lett belőlük.

 

Te ki tudod találni, melyik mondat szerepelt Orbán Viktor, és melyik Gyurcsány Ferenc 2020-as évértékelőjében? Induljon a kvíz!

 

Loading...

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás