Spike Lee-t is idegesíti az okostelefonos filmezés

Szerző: Fekő Ádám
2020.02.09. 09:32

Úgy tűnik, a nagy filmrendezők szép lassan mozgalmat szerveznek azért, hogy filmjeiket ne mobiltelefonon nézzék az emberek.

Spike Lee-t is idegesíti az okostelefonos filmezés

Újabb nagy név szállt finoman szembe az okostelefonok csúcsfunkcióival: ezúttal Spike Lee mondta el a BBC-nek adott interjújában, hogy őt kifejezetten zavarja, ha látja, hogy valaki egy telefonon nézi a filmjeit, de szerinte a Netflix és társai mégis szükséges kompromisszumok:

„Beszéltem erről a barátommal és mentorommal, Martin Scorsese-vel. Meg kell hozni ezt a nehéz döntést: Az ír soha nem készült volna el, ha nincs Netflix, és az én új filmemet is eltolta minden stúdió, aztán a Netflixnél megcsinálhattam”

– szállt bele a mozizás megváltozásáról szóló vitábe Lee, aki visszautalt ezzel Scorsese kirohanására is, aki kifejezetten arra kérte a nézőit, legalább ne telefonon nézzék meg 2019-es három és fél órás filmjét, mert csak ront az élményen.

Kollégájával szemben viszont Lee nem temette az mozit: szerinte a streamingszolgáltatók épp úgy nem fogják kinyírni a közös mozizást, mint ahogy a tévéknek sem sikerült.

Arról, hogy a klasszikus történetmesélés a mozikban mennyire kihalófélben van, mi is írtunk már: a legnagyobb blockbusterek szinte egytől egyik folytatások, vagy egy régi film újraélesztései voltak 2019-ben is, a mindent elárasztó képregényfilmek pedig épp Scorsese-ből hozták elő a panaszkodót, aki szerint a nagy mozik már semminek nem adnak teret a ezeken kívül.

FOTÓ: BBC

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek