+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 8. szombat, 10:29
Az OurMine nevű hekkercsoport saját biztonsági szolgáltatásait promózta a Facebook feltört Twitter-fiókján keresztül.

Nemcsak a Facebookhoz tartozó Twitter-, de még az Instagram-fiókot is sikerült feltörnie egy OurMine néven futó hekkercsoportnak pénteken  – írja a BBC

 

„Hello, mi vagyunk az OurMine. Nos, még a Facebook is meghekkelhető, de legalább a biztonsági rendszerük jobb, mint a Twitteré”

 

– ezzel kezdődött a hekkerek Facebook nevében írt Twitter-üzenete, majd azzal folytatódott, aki jobban odafigyelne fiókjai biztonságára, az igénybe veheti az OurMine szolgáltatásait. Vagyis az online biztonságért aggódó hekkerek valójában saját magukat promózták.

 

ÍGY NÉZETT KI A HEKKEREKK ÜZENETE TWITTEREN. FORRÁS: BBC

 

Egyébként a dubaji hekkercsoportnak magát a Facebook weboldalát nem sikerült feltörnie, azóta pedig az óriáscég Twitter- és Instagram-fiókját sikerült helyreállítani.

 

Érdekesség, hogy a posztot egy harmadik, közvetítő platform, a Khoros segítségével sikerült kiraknia az OurMine-nak. A Khoros egy olyan felület, ami arravaló, hogy a vállalkozások ezen keresztül összehangolják a különféle közösségi médiumok platformjain való kommunikációjukat.

 

Az OurMine-nak egyébként nem ez az első akciója,

 

korábban már sikerült meghekkelniük a Twitter-alapító Jack Dorsey, a Google-vezérigazgató Sundar Pichai vagy éppen a Netflixhez tartozó fiókokat.

 

FOTÓ: Stock Catalog / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás