+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szeghalmi Örs
2020. február 7. péntek, 15:40
„Tolvajok, tolvajok!” — ezt is szokták skandálni a legnagyobb parlamenti frakcióval bíró román párt elleni tüntetéseken. Most éppen ennek a formációnak, a PSD-nek a központjában lopták meg az újságírókat ismeretlenek.

Kisebb összegeket tulajdonítottak el csütörtökön két újságíró táskájából is a posztkommunista-nacionalista román Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti székházában. Előző nap a parlamentben jelenleg többségben lévő tömörülés megbuktatta a kormányt, az ezzel kapcsolatos egyeztetések miatt gyülekeztek a PSD székházában az újságírók.

 

Egy adott pillanatban azonban Mădălina Mihalache, annak az Antena 3 hírtévének a riportere, amely egyébként épp a PSD-hez húz, arról tájékoztatta a párt felelőseit, hogy 80 lej (nagyjából 5700 forint) tűnt el a táskájából.

 

A táska a párt központi székházának sajtóirodájában volt, a riporter otthagyta, ameddig dolgozott, valaki azonban kiemelte belőle a tárcáját, elvette az összeget, majd visszatette a tárcát a táskába. Hasonlóképp járt egy másik újságíró, az ő tárcájából 100 eurót loptak el.

 

Az utóbbi újságírónő neve elhallgatását kérve elmondta: „Reggel 9-re értem a PSD-hez, első dolgom az volt, hogy a sajtóirodában egy széken hagytam a táskámat. Utána csak kint voltam, begyűjtöttem a párt vezetőinek nyilatkozatait. A terembe visszaérve Mădălina kolléganőm mondta, hogy nincs meg a pénze, pár perc múlva én is ellenőriztem, megvannak-e a bankkártyáim. Azok megvoltak, de akkor vettem észre, hogy hiányzik 100 euró.”

 

A másik károsult, Mihalache azt írta az eset után Facebookon, hogy hét éve akkreditálta magát a párthoz, több ezerszer járt a Kiseleff sugárúti pártszékházban, de ilyesmi még nem történt. Szerinte az újságírókon kívül csak a takarítónő járt még arra, abban a két órában, amíg dolgoztak a riporterek. A PSD sajtófőnökét tájékoztatták az esetekről, ő azonban azt mondja, nincs bekamerázva a sajtóiroda, hogy megnézhetnék, mi történt. Biztosították viszont a két károsultat, hogy a párt megtéríti a kárukat.

 

MIHALACHE, AZ EGYIK HÍRTÉVÉ RIPORTERE ÉPP A PSD KÖZPONTI SZÉKHÁZÁBAN VÁRAKOZIK

 

A PSD-vel feszült viszonyban lévő egyik ellenzéki párt, a centrista-újhullámos USR reprezentánsa, Clotilde Armand interneten tudatta: Marcel Ciolacu, a PSD elnöke szerint „békés úton rendeződött az ügy, ami apró incidens, nem lett rendőrségi ügy belőle, meg semmi”. Armand kifogásolja, hogy úgy kezelték az ügyet, mintha egy egyszerű autós koccanás lett volna.

 

A PSD ellen az elmúlt években sokszor tüntettek Romániában, az egyik visszatérő, sok városban skandált szlogen az volt, hogy „tolvajok, tolvajok!” Egy másik jelmondat – amely szintén visszatérő volt a demonstrációkon, épp arra utalt, hogy a párt a kormányzati pozícióit felhasználva, a tiltakozó reakciók elkerülése érdekében éjszaka fogadott el olyan döntéscsomagot, amely épp a bűnözőknek is kedvezett, és az igazságszolgáltatást korlátozta – így hangzott: „Éjjel, mint a tolvajok!”

 

A PSD székházában meglopott két riporter végül nem tett feljelentést, a rendőrség azt közölte, hogy nem kaptak semmilyen megkeresést ebben az ügyben.

 

A most már tényleg hírhedtté vált PSD-székházban az Azonnali is járt:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás