A Magyar Nemzet új főszerkesztője: Egy jobboldali kormány mindig számíthat az elvi támogatásunkra

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.06. 13:55

Új főszerkesztőt kapott a kormánypárti Magyar Nemzet Toót-Holló Tamás személyében, ennek apropóján pedig az Azonnali megkérdezte őt, mennyire marad kormánypárti a napilap. Kisinterjú!

A Magyar Nemzet új főszerkesztője: Egy jobboldali kormány mindig számíthat az elvi támogatásunkra

Mit gondol, miért pont önre esett a választás, miért pont ön lett a Magyar Nemzet új főszerkesztője?

 

A Magyar Nemzet előtt álló kihívások közül az egyik legfontosabb az, hogy az eddigi hatását megsokszorozva az online médiatérben is még gyorsabban, még meggyőzőbb erővel ott tudjanak lenni a lap által megszerzett információk, az általunk feldolgozott témák. Így nyilván sokat nyomott a latban, hogy mind az MTI főszerkesztőjeként, mind a Mediaworks központi online szerkesztőségének vezetőjeként azon voltam, hogy az online platformokon szokásos és elvárható, haladéktalan gyorsasággal dolgozzanak az általam irányított rendszerek.

 

Ez például egy olyan szaktudás, amelyet örömmel teszek be most a közös tudásunk részeként a Magyar Nemzet által képviselt szakmai értékek közé.Tudva és méltányolva természetesen azt,

 

hogy a Magyarnemzet.hu már eddig is nagyon szépen szellemi jelzőfényeket gyújtott, mutatva azt az utat, amelyen mi most még nagyobb lendülettel fogunk továbbhaladni.

 

Milyen lapot szeretne készíteni, és ön szerint milyen egy jó jobboldali lap?

 

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a folytatója lehetek a Magyar Nemzet által képviselt hagyományoknak – elsőrendűen pedig a polgári értékrend őrzésének. A hangsúly itt tehát a folytatáson van –

 

mert az az irány, amely a mostani Magyar Nemzet szellemi irányultsága, számomra mindenestül rokonszenves irány. Én is arra tartok, amerre ők tartottak eddig. Csapategységben fogunk mozogni.

 

Ezt én így szeretem, mert ez az a rend, amit mindig szívesen a magaménak éreztem. Egy jó jobboldali lapnak pedig eleve a hagyomány szeretetteljes képviselete a dolga. Ebbe beletartozik a lap saját hagyományainak tisztelete is.

 

A Magyar Nemzetet értő kritikák közül a legmarkánsabb, hogy feltétel nélkül kiszolgálja a kormány érdekeit. Mit szól ehhez a kritikához, az ön irányítása alatt mennyire marad kormánypárti a lap, és mennyire enged teret majd a kormánnyal kritikus cikkeknek vagy véleményeknek?

 

A lap jobboldali irányultságát tekintve nem lehet kérdéses, hogy egy jobboldali kormány mindig mindenben számíthat az elvi támogatásunkra.

 

Már csak a közös értékrendünk vállalása jegyében is. A kritikus gondolkodás pedig az értelmiségi lét velejárója – s mi egy szeriőz, a konzervatív értékrendet akár hagyományhűen, akár szinte már harcias attitűddel képviselni kívánó, de mindig minden eszmecserére kész, döntően értelmiségi lap kívánunk lenni, amely soha nem téveszti szem elől a magyar nyelv útmutatását.

 

Lázadni ugyanis mindig valami ellen szokás. Mi viszont a harcos attitűdöt a teremtés jegyében érezhetjük majd a magunkénak. Harcolni ugyanis nagyon sok mindenért lehet. De mindig valamiért, és nem valami ellen. Közösen kiérlelt, alkotó, teremtő vitákban kiérlelt álláspontok szerint is. Például a magyar szuverenitásért. A magyar identitás védelméért. A klímaváltozásnak kitett, teremtett világ isteni természetét soha nem feledő elkötelezettségért.


Azoknak a jobboldaliaknak, akik csalódtak a kormánypártokban, mit tud majd a Magyar Nemzet kínálni, miért olvassák?

 

Először is hadd jegyezzem meg, hogy alkatilag nem szeretem a csalódottságot, ezért nem is szívesen helyezkednék bele a magukat csalódottnak érző emberek gondolatmenetébe.

 

Én inkább azt gondolom, hogy nem szeretném szétszedni azt, ami összetartozik. Ezért úgy gondolom, hogy a kérdésben foglalt állítást értem ugyan, de mégsem annak nyomvonalán haladnék a válaszomban. Hanem inkább amellett hitet téve, hogy együtt mindig erősebbek vagyunk és leszünk. Ha ugyanis van, ami összeköt minket, akkor annak alapján mindig egyesíteni tudjuk majd az erőinket itt, a konzervatív, jobboldali tábor soraiban – büszkén beleértve ebbe az egyesítő hatású erőbe a Magyar Nemzet szellemi erejét is. Amely eddig is ennek az erőnek a birtokában tette a dolgát, s ugyanezt fogja tenni ezután is.

 

FOTÓ: AzonnaliMTA-s forrás alapján 

 

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek