+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. február 5. szerda, 07:58
Brian Wilson még mindig tagja a zenekarnak, viszont koncertezni nem szokott velük, és a fellépéseiket sem tudja megakadályozni. A trófeavadászat áll a háttérben.

Brian Wilson, a Beach Boys egykori agya és mai napig aktív szólózenésze arra kérte a Beach Boys rajongóit, hogy ne vegyenek részt a zenekar koncertjén, a tagokat pedig arra, hogy ne koncertezzenek: az ok annyi, hogy a zenekar szerdán lép fel Renóban a Safari Club nemzetközi találkozóján, ez a klub pedig bevallottan támogatja a trófeavadászatot.

 

Wilson helyzete azért érdekes, mert bár a Beach Boys továbbra is főleg az ő dalaival turnézik, a zenekar turnéjogait Mike Love birtokolja, akinek ezek szerint semmi baja nincs a rendezvénnyel.

 

„Személyesen semmit nem tehetek a koncert megállításáért, de kérlek, írjátok alá a petíciót elllene” – írta ki Twitterre Wilson a rendezvényről, ahol amúgy Donald Trump amerikai elnök fia, Donald Trump Jr. is beszédet fog mondani. A zenésszel egyetért a Beach Boys alapító gitárosa, Al Jardine is, aki szintén nem szokott részt venni a zenekar koncertjen, de hivatalosan még most is tagok mindketten, 

 

 

Ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy Mike Love-ot és vele 2014-ben Budapesten is fellépett zenekarát annyira nem hatja meg a tény, hogy a trófeavadászat egész fajok elpusztításáért is felelős, és közleményben reagáltak: „Nagyszerű este elé nézünk Renóban remek zenével, ahol támogatjuk a szólásszabadságot, mint az amerikaiak egyik alapvető jogát. Béke, Mike Love.”

 

A Safari Club nevadai találkozóján az ígéretek szerint nem csak vadászkörutakat lehet szervezni, hanem a legújabb fegyverekhez is hozzáférhet a közönség.

 

FOTÓ: A Beach Boys Pet Sounds c. lemezének borítója.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Milyen hatása van annak az ígéretesnek tűnő gyógyszernek a koronavírusos betegekre, amit Kínától kaptunk? Hogyan védekezzünk, ha szerelőt kell hívni a lakásba? Ezekről is beszélt az operatív törzs kedden.

Hétfőről keddre kilencen haltak meg, így összesen már 47 áldozata van a betegségnek Magyarországon: grafikonokon mutatjuk, hol áll a járvány itthon.

A német közéletben is vitatott, hogy szükségesek-e a jelenlegi szigorú intézkedések a járvány megfékezésére. Orvosok, közgazdászok ki is dolgoztak egy alternatív javaslatot, miként lehetne megindítani lassan a visszatérést a normalitásba.

Hogyan vészelték át Szarajevó lakói a mindennapokat, az izoláltságot, az élelmiszerhiányt és a különböző járványokat? És mi a helyzet most?

A magyar kormány 200 ezer maszkot küldött Szerbiának, és 100 ezret Horvátországnak a koronavírus elleni harcban.

Koronainfó: ismét itt van grafikonokkal és a legfontosabb információkkal minden, amit tudnod kell a koronavírus-fertőzés hazai állásáról.

Még mindig a miniszterelnök videói és az operatív törzs a sláger a coubereknél.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás