+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 3. hétfő, 14:20
Bayer Zsolt szavait idézve „derék liberális, genderben hívő marhától” vár segítséget a leglelkesebb kormánybarát civil szervezet.

Támadás alatt áll a magyar keresztény közösség, emiatt Ferenc pápához fordul segítségért nyílt levélben a kormánypártért kiálló Békemenet szervezőjeként elhíresült CÖF-CÖKA – derül ki a szervezet közösségi oldaláról, ahova magát a levelet is feltöltötték. 

 

KÍNOS BAKI A LATINT TANULT CÖFÖSÖKTŐL: HELYESEN NEM CENTESSIMUS ANNUS, HANEM CENTESIMUS ANNUS, UTÓBBI AZT JELENTI, HOGY „SZÁZADIK ÉV”, ELŐBBI AZT, HOGY A „LEGSZÁZABB ÉV”, MINT ARRA A DIÉTÁS MAGYAR MÚZSA FELHÍVTA A FIGYELMET.

 

A levélírás apropója pedig nem más, minthogy Erzsébetváros polgármestere, a DK-s Niedermüller Péter nemrég úgy fogalmazott egy műsorban: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.” A kijelentést sokan igencsak rossz néven vették, ám Niedemüller Péter – miközben bocsánatot kérni azért nem volt hajlandó – azt állította, ő nem embereket értett rémisztő képződmények alatt, hanem ideológiát.

 

A kijelentés még az ellenzéket is megosztotta, míg a kormánypártok tüntetést szerveztek Niedermüller ellen.

 

Az ügy végül odáig fajult, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egyenesen döglött patkányt küldött a politikusnak, akiről olyan szórólapok is készültek, amelyek patkányként ábrázolják Niedermüllert.

 

Mit ír a CÖF a pápának?

 

A CÖF magát „mint Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezetét” mutatja be Ferenc pápának, és azt írják, az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség, amelynek eredője Niedermüller nyilatkozata.

 

Felidézik, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa nyílt közleményben utasította vissza a megbélyegzést. de szerintük elhatárolódás, vagy a kijelentés határozott elítélése az érintettek részéről a mai napig nem történt meg, „sőt, több balliberális vezető politikus is támogatólag foglalt állás a jogsértő kijelentés kapcsán”.

 

Ezért úgy döntöttek, hogy a Szentszék tekintélyét hívják fel a magyarországi keresztény közösség védelmében.

 

„Kérjük Szentséged apostoli munkájához Isten áldását, és bízunk abban, hogy a Regnum Marianumban élő keresztények sorsa sohasem lesz közömbös Őszentsége számára” – zárták levelüket. 

 

Érdekesség, hogy a CÖF-fel közösen Békemenetet szervező Bayer Zsolt fideszes megmondóember – aki egyébként a Niedermüller elleni tüntetés egyik szervezője volt – nem egy alkalommal kritizálta Ferenc pápát, sőt, már volt, hogy „derék liberális, genderben hívő marhának” is nevezte a katolikus egyház fejét.

 

FOTÓ: Vatican News / Facebook

 

Nézd meg a videónkat is a Niedermüller elleni fideszes tüntetésről!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Az osztrák kancellár azt javasolja, hogy az EU-ban, de legalábbis Ausztriában, a koronavírus ellen beoltottak egy „zöld útlevéllel“ szabadon utazhassanak, és számukra szűnjenek meg a korlátozások.

Elkezdődött a harmadik hullám, a kormány szerint kemény két hét áll előttünk. Hogy március 15-e után mi lesz, azt majd a számok ismeretében döntik el.

Míg az EU darabonként 3,5 dollárt fizet az AstraZeneca vakcináiért, a Dél-Afrikai Köztársaság már 5,25 dollárt.

1991. február 25-én szűnt meg a Varsói Szerződés katonai szervezete – többek között a magyar miniszterelnök, Antall József közreműködése folytán.

Ásotthalomtól Szegeden át Csongrádig mindent megtudhatsz most a csongrádi borvidékről, ráadásul olyan borokkal, amelyek léte még az egyik legtájékozottabb magyar borszakírót is meglepték!

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás