Ki lép ki következőnek az EU-ból?

2020.02.01. 10:22

Most, hogy tényleg bekövetkezett a brexit, érdemes a múlton való rágódás helyett a jövőre figyelni: vajon ki lesz a következő, és lesz-e egyáltalán újabb kilépő a következő tíz évben?

Ki lép ki következőnek az EU-ból?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Január 31-én, brüsszeli idő szerint éjfélkor, azaz londoni idő szerint 23 órakor az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból. Ez az apróság, az európai időzóna szerinti időpont is mutatja, hogy még ezt a szimbolikus csatát is a brexit EU-s főtárgyalója, a francia Michel Barnier vezette brüsszeli bürokraták nyerték a Theresa May dealjét felmelegítő Boris Johnson konzervatív kormányával szemben. Az igazi viták azonban most kezdődnek majd: mi lesz az északírekkel? Mi lesz Skócia hőn óhajtott függetlenségével? Mi lesz a kereskedelmi egyezményekkel?

Várhatóan mindenki azt figyeli majd a kontinens EU-szkeptikus politikai erői közül, hogy van-e olyan pozitív fejleménye a brexitnek a brit szigeteken, amiből ők odahaza politikai tőkét tudnak kovácsolni saját országuk EU-ból való kiléptetésének pedzegetése által. Az Azonnali trendszetterként mindennek elébemegy, és megkérdezi:

szerintetek melyik EU-tagállam lesz az első, ahol komolyan felmerül majd az Európai Unió elhagyásának lehetősége, ha lesz ilyen?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek