Új főszerkesztőt kapott a Kisalföld. Elmondjuk, miért

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.27. 16:05

A Kisalföld új vezetője, Varga Ottó már Heves, Békés és Nógrád megyei napilapoknál is volt főszerkesztő.

Új főszerkesztőt kapott a Kisalföld. Elmondjuk, miért

Varga Ottó lett a Kisalföld nevű Győr-Moson-Sopron megyei napilap főszerkesztője – tudta meg az Azonnali. Vargát már az utóbbi években kormányközelivé vált lap impresszuma is főszerkesztőként tünteti fel. A Kisalföld a körülbelül 45 ezres példányszámával a legolvasottabb közélettel is foglalkozó nem bulvárlap, példányszáma az összes országos politikai napilapét veri.

Mi volt a baj az előző főszerkesztővel?

A Kisalföld még 2017-ben került kormányközelbe, mikor az azt kiadó Lapcom Zrt. Andy Vajna néhai filmbiztos tulajdona lett. Az új iránnyal új főszerkesztő is járt, így az addigi vezetőt, Nyerges Csabát – aki azóta a pozsonyi Új Szó című napilapot irányítja – Garamvölgyi Imrére, a lap egyik újságírójára cserélték.

Később a Kisalföld is a kormánypárti médiaholdinghoz, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) került 2018 végén.

Garamvölgyi kisalföldes pályafutása 2019 novemberében ért véget, méghozzá az Azonnali információi szerint azért, mert nem sikerült határidőre összeállítania a Rába magazint. Emiatt az azért fizető Rába Járműipari Holding Nyrt. felbontotta a szerződést a Kisalfölddel. Az üzemi újság honlapján látni is ezt: a lap 2019 decemberében megjelenő számát már egy helyi kommunikációs ügynökség állította össze, míg a júliusit még a Lapcom.

Tehát a lap kiadóját anyagi veszteség érte a késlekedés miatt.

Garamvölgyi helyére megbízott főszerkesztőként a főleg kulturális és szabadidős témákat jegyző Werner Krisztina került, őt váltotta most Varga Ottó, míg Werner főszerkesztő-helyettesként folytathatja a Kisalföldnél.

Varga Ottó korábban, még a vidéki napilapok kormányközelivé tétele előtt is dolgozott több megyei lapnál főszerkesztőként, például a Békés Megyei Hírlapnál, a Heves Megyei Hírlapnál és a Nógrád Megyei Hírlapnál is.

A Délmagyarországnál is volt főszerkesztőcsere

A Kisalföldről nemrég több alkalommal is írt az Azonnali a győri –  a fideszes Dézsi Csaba András győzelmével záruló – polgármester-választás kapcsán. Például a napilapban név nélküli cikkben dicsérték a kormánypárti jelöltet, míg korábban pedig finoman szólva is takaréklángon kezelték a volt városvezető, Borkai Zsolt szex- és korrupciógyanús botrányát.

Mint az Azonnali beszámolt róla, nemcsak a Kisalföldnél történtek személycserék, januárban a szintén kormánypárti Délmagyarország is új főszerkesztőt kapott.

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek