Kilencig kicsit kevesebben mentek szavazni Győrben, mint októberben

Szerző: Pintér Bence
2020.01.26. 09:48

Szoros eredményre számít az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs; eközben a Fidesz jelöltje mellett állt ki a pécsi zenész, Lovasi András.

Kilencig kicsit kevesebben mentek szavazni Győrben, mint októberben

Reggel kilenckor a győri választópolgárok 5,24 százaléka ment el szavazni az NVI közlése szerint – ez egyelőre azt jelenti, hogy kevesebben vesznek részt a szavazáson, mint októberben: akkor reggel kilencre már a választók 6,43 százaléka szavazott.

Szavazott már többek között Pollreisz Balázs, az ellenzéki pártok közös jelöltje, aki utána sajtótájékoztatót is tartott, amelyen elmondta:

az ellenzék szoros eredményre számít.

Pollreisz arra bíztatta a győrieket, hogy menjenek el szavazni vasárnap, hiszen a mai választás fontos a város jövője szempontjából. Szerinte a győriek tudják, hogy a választás két jelölt között fog eldőlni, ezért nem aggódik a többi induló miatt.

A tegnapi kampányhajrában Dézsi Csaba Andrásnak, a Fidesz jelöltjének – aki tízkor szavaz majd Nádorvárosban – még két nagy dobása volt: egyrészt kirakott egy videót, amelyen Lovasi András zenész állt ki mellette azzal a szöveggel, hogy

ha az országban máshol is olyan jelöltjei lennének a Fidesznek mint Dézsi, akkor Lovasi is fideszes lenne:

Másrészről kiderült, mit kapott azért cserébe Bárány István bácsai – független, de októberben az ellenzék színeiben induló – képviselő, hogy most a kampányban Dézsi mellé állt, ugyanis Facebook-posztja szerint ennek hatására hirtelen, három nap alatt megtörtént az, amire sok kisbácsai már régóta vár, és meghosszabbodott a Szitás-dombig a 6-os busz vonala, ami eddig Sárásig járt.

Milyen választás is van most Győrben?

Ha lemaradtál volna arról, hogy most miért választanak polgármestert Győrben, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen az Azonnalin tavaly óta egészen közelről követtük a győri eseményeket!

+ Borkai Zsolt fideszes polgármester az októberi választás előtt komoly szex- és korrupciós botrányba keveredett.

+ A választást ennek ellenére nagyon szorosan, de megnyerte, itt kielemztük, hogy hogyan, de ez az elemzés is szuper.

+ Aztán Borkai mégis lemondott, közben majdnem összeomlott győri buszközlekedés, és volt egy botrányos közgyűlés is, ahol nem engedték be a Borkai ellen tüntető győrieket annak ellenére, hogy az ülés nyilvános volt.

+ Január 26-ára írták ki a választást, a Fidesz-KDNP Dézsi Csaba András kardiológust, a Borkai és köre által félreállított veterán képviselőt, az ellenzék pedig az MSZP önkormányzati képviselőjét, Pollreisz Balázst indította. Rajtuk kívül elindult még az Összefogás Győrért nevű civil szervezet képviseletében Balla Jenő, illetve a Mi Hazánk színeiben Géber József, illetve két független, Kirchfeld Mária és Hajnal János. Ők programokkal is jelentkeztek, amelyekről itt írt Szakács András.

+ Az Azonnali hétfőn vitát szervezett a polgármesterjelölteknek, amire csak a Fidesz jelöltje nem jött el. A vitáról is volt egy elemzése Szakács Andrásnak.

Itt tartunk most, este pedig természetesen egyenesen Győrből jelentkezünk!

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek