+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 24. péntek, 07:41
A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Trumpot, cserébe az amerikai elnök megmenti majd a közösségi oldalt.

Újra beszélt a davosi világgazdasági fórumon Soros György: bár a tavalyi beszédétől eltérően ezúttal nem tért ki különösebben Orbán Viktorra, helyette megkapta a magáét az idén választásokra készülő amerikai elnök, Donald Trump!

 

De akkor miről volt szó?

 

+ A CEU nemzetközi hírnevet szerzett az oktatás szabadságának megvédésével Magyarország uralkodója, Orbán ellen, aki el akarta pusztítani azt.

 

+ „A Facebook Trump újraválasztásán fog dolgozni, utána Trump megvédi a Facebookot. Nagyon aggódok a 2020-as eredmények miatt.”

 

+ Trump amúgy szerinte egy csaló, és klasszikus nárcisztikus, aki azt akarja, hogy körülötte forogjon a világ.

 

+ Aggodalmát fejezte ki, amiért a világ három vezető hatalmát, az USA-t, Oroszországot és Kínát diktátorok, vagy diktátorrá válni akaró emberek irányítják.

 

+ A Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping szerinte megtörte a Kínai Kommunista Párt hagyományait azzal, hogy minden hatalmat maga köré szervezett, és igazi diktátorrá vált.

 

Soros nem csak beszólt embereknek, hanem bejelentette, hogy globális oktatási hálózatot indít. A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat névre keresztelt  szervezete az oktatást és a kutatást kívánja egyesíteni világszerte a felsőoktatási intézmények között: kínálna közös képzéseket, összekötne hallgatókat a „vélemények és meggyőződések sokszínűségének megőrzése érdekében.”

 

További kiemelt céljuk a negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek elérése és minőségi oktatásuk segítése.

 

Külön ösztöndíjprogrammal támogatnák a politikailag üldözött kutatókat.

 

 

A Facebook idő közben reagált Soros elméletére a Politicónak, szerint szó sincs róla, hogy segítenék Trumpot.

 

A teljes beszédet ide kattintva olvashatod el angolul.

 

FOTÓ: Open Society Foundation / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás