+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 24. péntek, 07:41
A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Trumpot, cserébe az amerikai elnök megmenti majd a közösségi oldalt.

Újra beszélt a davosi világgazdasági fórumon Soros György: bár a tavalyi beszédétől eltérően ezúttal nem tért ki különösebben Orbán Viktorra, helyette megkapta a magáét az idén választásokra készülő amerikai elnök, Donald Trump!

 

De akkor miről volt szó?

 

+ A CEU nemzetközi hírnevet szerzett az oktatás szabadságának megvédésével Magyarország uralkodója, Orbán ellen, aki el akarta pusztítani azt.

 

+ „A Facebook Trump újraválasztásán fog dolgozni, utána Trump megvédi a Facebookot. Nagyon aggódok a 2020-as eredmények miatt.”

 

+ Trump amúgy szerinte egy csaló, és klasszikus nárcisztikus, aki azt akarja, hogy körülötte forogjon a világ.

 

+ Aggodalmát fejezte ki, amiért a világ három vezető hatalmát, az USA-t, Oroszországot és Kínát diktátorok, vagy diktátorrá válni akaró emberek irányítják.

 

+ A Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping szerinte megtörte a Kínai Kommunista Párt hagyományait azzal, hogy minden hatalmat maga köré szervezett, és igazi diktátorrá vált.

 

Soros nem csak beszólt embereknek, hanem bejelentette, hogy globális oktatási hálózatot indít. A Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat névre keresztelt  szervezete az oktatást és a kutatást kívánja egyesíteni világszerte a felsőoktatási intézmények között: kínálna közös képzéseket, összekötne hallgatókat a „vélemények és meggyőződések sokszínűségének megőrzése érdekében.”

 

További kiemelt céljuk a negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek elérése és minőségi oktatásuk segítése.

 

Külön ösztöndíjprogrammal támogatnák a politikailag üldözött kutatókat.

 

 

A Facebook idő közben reagált Soros elméletére a Politicónak, szerint szó sincs róla, hogy segítenék Trumpot.

 

A teljes beszédet ide kattintva olvashatod el angolul.

 

FOTÓ: Open Society Foundation / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A hatóságok nem tudtak volna mindenkit ellenőrizni – többek között erre hivatkozva hozta nyilvánosságra a házi karanténra ítélt emberek nevét a montenegrói kormány.

A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Péntekről szombatra sokan, 118-an gyógyultak fel a koronavírusból, de eközben sajnos újabb hét beteg elhunyt.

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem hitte, hogy összejöhet!

Mármint azután, hogy a felek közös menetrendben állapodtak meg az ukrán nyelvtörvény miatt kialakult konfliktus rendezésére.

A 21. kerületi önkormányzat szerint míg a kormány a világ egyik leghatékonyabb védekezését mutatta fel a koronavírussal szemben, addig Karácsony politikája olyannyira diktatórikus, hogy az még Demszky idején is elképzelhetetlen volt.

Könnyen lehet, hogy a kívánt spórolás helyett az egész egy felesleges ráfizetés lesz. Elmagyarázzuk, hogy miért.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás