Új főszerkesztője lett a Délmagyarországnak

Szerző: Hutter Marianna
2020.01.21. 17:00

Az eddigi főszerkesztő-helyettes, Gidró Krisztina került a Csongrád megyei napilap élére, amely a kormányzati KESMA része.

Új főszerkesztője lett a Délmagyarországnak

Főszerkesztőváltás történt a Délmagyarország nevű, szegedi székhelyű, kormánypárti regionális napilap élén. Az eddigi főszerkesztő, Pósa Árpád helyett Gidró Krisztina lesz az új vezető, ezt múlt hét elején jelentették be a szerkesztőségnek – értesült az Azonnali.

Információnkat alátámasztja az is, hogy már Gidró neve van feltüntetve a lap impresszumában főszerkesztőként.

A Délmagyarország az ország egyik legrégebbi újsága, idén májusban lesz 110 éve, hogy megalapították. A jelenleg 29 ezer körüli példányszámú lap foglalkozik Szeged mellett Hódmezővásárhely, Makó, Szentes, Csongrád, Mórahalom és Kistelek ügyeivel is.

Először Vajnáé lett, aztán a KESMA-ba került

A Délmagyarország 2017-ben került először kormányközelbe, mikor az azt kiadó Lapcom Zrt. a néhai Andy Vajna filmbiztos tulajdona lett,

amit követően az addigi főszerkesztő, Kóti Zoltán közös megegyezéssel távozott, és Bonifert Gábor került az újságélére. Később pedig a napilapot kiadó Lapcom Zrt. is csatlakozott a 2018 novemberében megalakuló kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA).

Újabb főszerkesztőváltásra – az üzleti és főszerkesztői feladatok szétválasztására hivatkozva – 2019 februárjában került sor: akkor Pósa Árpád lett a főszerkesztő, míg Bonifert a továbbiakban csak az üzleti működésért felelt.

Vagyis most Gidró Krisztina Pósa Árpádot váltja. Gidró egyébként még 2017-ben Boniferttel együtt érkezett a laphoz, és már akkor főszerkesztő-helyettes volt, míg korábban a Magyar Idők, azelőtt pedig a Magyar Nemzet Csongrád megyei tudósítójaként dolgozott. Az Azonnali kereste az új főszerkesztőt telefonon, de nem értük utol cikkünk megjelenéséig.

FOTÓ: Délmagyar / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek