+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael & Karóczkai Balázs & Bukovics Martin
2020. január 21. kedd, 09:27
Egyedül a fideszes Dézsi Csaba András nem vett részt az Azonnali győri polgármesterjelölti vitáján. De hiányzott-e bárkinek is ő, vagy pont, hogy még a helyére kitett portré is sok volt? Hogyan vélekednek a győriek a vitát követően a jelöltekről, és normális demokrácia érzetét adja-e egy ilyen vita? Megkérdeztük a nézőket.

Január 26-án hat jelölt fog megmérkőzni Győr polgármesteri címéért, miután az előző fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya miatt – bár ennek ellenére újraválasztották – lemondott:

 

+ Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő és szívsebész, a Fidesz jelöltje,

 

+ Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő, pártja mellett a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP jelöltje is,

 

+ Balla Jenő vállalkozó, független önkormányzati képviselő az Összefogás Győrért Egyesület színeiben,

 

+ Géber József vőfély, néprajzkutató a Mi Hazánk jelöltje,

 

+ Kirchfeld Mária, a Széchenyi István Egyetem oktatója, független jelölt,

 

+ Hajnal János független jelölt, aki mögött furcsa nemzeti és devizahiteles mozgalom áll.

 

Az időközi választásnak lett egy olyan fura következménye, hogy a győrieknek végre nem a képviselők jachtokon fénylő, pucér fenekével kellett foglalkozniuk, hanem a kampány végre valóban arról szólt, amiről normális demokráciákban kéne neki: a jelöltek programjairól.

 

Az Azonnali vitát is rendezett a polgármesterjelölteknek, hogy elgondolásaikat ütköztetve mutassák meg, miért rájuk szavazzanak az emberek január 26-án.

 

A vitát csak egyetlen jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta, de mi így is gondoltunk rá: helyét egy üres székkel és a hivatalos portréjával jeleztük.

 

AZ AZONNALI GONDOSKODOTT RÓLA, HOGY A GYŐRIEK NE NÉLKÜLÖZZÉK TELJESEN A FIDESZES JELÖLTET: DÉZSI CSABA ANDRÁS ÜRES HELYE A VITÁN

 

Na de hiányzott egyáltalán a nézőknek a fideszes jelölt a vitáról?

 

Illett volna legalább a részvételével megtisztelnie a győrieket, vagy még az is kiakasztotta őket, hogy egyáltalán a portréját kellett nézniük?

 

És mit gondoltak a nézők magáról a vitáról? Tetszett-e nekik, hogy egy picit végre demokráciásat lehetett játszani, vagy a Fidesz helyett most az Azonnali „véleménydiktatúrája” érvényesült? És hogyan muzsikáltak szerintük a jelöltek?

 

Az alábbi videóból kiderül. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi hangzott el a vitán, nézd vissza vágatlanul, vagy olvasd el a beszámolónkat. Itt pedig azt nézheted meg, hogy a választás előtt bő két héttel a győri lakosok felismerik-e egyáltalán azokat, akik a bizalmukat kérik január 26-án.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás