+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael & Karóczkai Balázs & Bukovics Martin
2020. január 21. kedd, 09:27
Egyedül a fideszes Dézsi Csaba András nem vett részt az Azonnali győri polgármesterjelölti vitáján. De hiányzott-e bárkinek is ő, vagy pont, hogy még a helyére kitett portré is sok volt? Hogyan vélekednek a győriek a vitát követően a jelöltekről, és normális demokrácia érzetét adja-e egy ilyen vita? Megkérdeztük a nézőket.

Január 26-án hat jelölt fog megmérkőzni Győr polgármesteri címéért, miután az előző fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya miatt – bár ennek ellenére újraválasztották – lemondott:

 

+ Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő és szívsebész, a Fidesz jelöltje,

 

+ Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő, pártja mellett a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP jelöltje is,

 

+ Balla Jenő vállalkozó, független önkormányzati képviselő az Összefogás Győrért Egyesület színeiben,

 

+ Géber József vőfély, néprajzkutató a Mi Hazánk jelöltje,

 

+ Kirchfeld Mária, a Széchenyi István Egyetem oktatója, független jelölt,

 

+ Hajnal János független jelölt, aki mögött furcsa nemzeti és devizahiteles mozgalom áll.

 

Az időközi választásnak lett egy olyan fura következménye, hogy a győrieknek végre nem a képviselők jachtokon fénylő, pucér fenekével kellett foglalkozniuk, hanem a kampány végre valóban arról szólt, amiről normális demokráciákban kéne neki: a jelöltek programjairól.

 

Az Azonnali vitát is rendezett a polgármesterjelölteknek, hogy elgondolásaikat ütköztetve mutassák meg, miért rájuk szavazzanak az emberek január 26-án.

 

A vitát csak egyetlen jelölt, Dézsi Csaba András nem vállalta, de mi így is gondoltunk rá: helyét egy üres székkel és a hivatalos portréjával jeleztük.

 

AZ AZONNALI GONDOSKODOTT RÓLA, HOGY A GYŐRIEK NE NÉLKÜLÖZZÉK TELJESEN A FIDESZES JELÖLTET: DÉZSI CSABA ANDRÁS ÜRES HELYE A VITÁN

 

Na de hiányzott egyáltalán a nézőknek a fideszes jelölt a vitáról?

 

Illett volna legalább a részvételével megtisztelnie a győrieket, vagy még az is kiakasztotta őket, hogy egyáltalán a portréját kellett nézniük?

 

És mit gondoltak a nézők magáról a vitáról? Tetszett-e nekik, hogy egy picit végre demokráciásat lehetett játszani, vagy a Fidesz helyett most az Azonnali „véleménydiktatúrája” érvényesült? És hogyan muzsikáltak szerintük a jelöltek?

 

Az alábbi videóból kiderül. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi hangzott el a vitán, nézd vissza vágatlanul, vagy olvasd el a beszámolónkat. Itt pedig azt nézheted meg, hogy a választás előtt bő két héttel a győri lakosok felismerik-e egyáltalán azokat, akik a bizalmukat kérik január 26-án.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bő egy héttel Teleki Pál halála után a Magyar Királyi Honvédség csapatai bevonultak a Délvidékre, segítve ezzel a nécik balkáni hadjáratát.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Az izraeli parlamentbe szélsőséges cionista politikusok is bekerültek. Ha Benjamin Netanjahu kormányfő akar maradni, az ő támogatásukat is meg kell nyernie. De kik ők?

Története is azt bizonyítja: túlságosan leegyszerűsítő, ha nemzetek közötti háborúként akarjuk láttatni a boszniai polgárháborút.

Ungár Péternek pedig, aki a szakszervezet jogait kérte számon rajta, egyszerűen annyit üzent, ne fontoskodjon.

Eredetileg Görögország uralkodója lett volna belőle, a politikai helyzet miatt végül, mint az angol királynő hitvese lett világszerte ismert.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás