+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 21. kedd, 08:57
Törvényben kell betiltani Ibizán és Mallorcán azt is, hogy a turisták a szállodák erkélyéről a medencébe ugráljanak.

A vad bulikról – és a még vadabbul alkoholt fogyasztó, például brit turistákról – elhíresült Ibizát és Mallorcát is konszolidálná Spanyolország, ezért több szigorítást is bevezetnek – írja a CNN. A tiltások csak a szigetek bizonyos részein lesznek érvényesek, Ibizán San Antonio, míg Mallorcán Magaluf és Playa de Palma területén, vagyis a helyi bulicentrumokban.

 

Az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy este fél 10 és reggel 8 között tilos lesz majd alkoholt eladni a boltokban.

 

Ráadásul amelyik üzlet ezt megszegi, annak akár hatvanezer eurós bírsággal is kell számolnia, ami több mint 18,8 millió foritnak felel meg. Ezen felül tilos lesz partyhajókat reklámozni, de a pubok sem ajánlhatnak majd boldogóra akciókat, vagyis mikor több alkoholt adnak ki olcsóbban a nap egy bizonyos időszakában.

 

Ugyancsak törvény fogja tiltani a „balconing” névre keresztült, magyarul leginkább erkélyezésnek fordítható dolgot, vagyis mikor a turisták a szállodák erkélyéről ugranak a medencébe,

 

ebbe ugyanis már többen belehaltak.

 

A már-már zavaróan féktelen bulik Budapest belvárosából is ismerősek lehetnek, ahol még szintén nem sikerült tökéletes megoldást találni a kérdésre. Ugyanakkor Niedermüller Péter, a hetedik kerület DK-s polgármestere arról beszélt egy decemberi háttérbeszélgetésen: az éjféli záróra része kell, hogy legyen a megoldásnak.

 

FOTÓ: Amnesia Ibiza / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás