+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi & Illés Gergő
2020. január 18. szombat, 08:58
Senki sem érti, mi vitte rá Turcsány Lászlót, a Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakciójának vezetőjét arra, hogy közeli fotókat tegyen ki a közösségi oldalára egy néhány perccel korábban halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről. Végül bocsánatot kért, és lemondott, de az erről szóló posztot elrejtette, később pedig a lemondását is visszavonta, bár ezt a posztját is eltüntette utólag.

Tragikus közlekedési baleset történt péntek kora este, nagyjából 18 óra körül Salgótarjánban: egy fiatal huszonéves lányt elgázolt egy ittas sofőr, a sérülései pedig annyira súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette. A részeg autós meg sem állt, hanem elmenekült a helyszínről. Szerencsére nagyon hamar elfogták a rendőrök.

 

A helyi közösségi média érthető módon forrongott a történtek hallatán, de nem csak az ittas gázoló felé irányult lincshangulat, hanem a Fidesz egyik salgótarjáni vezetője felé is, aki a kegyeleti szempontokat teljesen figyelmen kívül hagyva valamiért jó ötletnek gondolta,

 

hogy az éppen csak pár perccel korábban elhunyt lány vérben ázó testéről fotókat tegyen ki a Facebookra.

 

Ráadásul mindenféle pixelezés, homályosítás vagy egyéb takarás nélkül. A helyiek a bejegyzésről képernyőmentést készítettek, immár a holttest kitakarásával. A nagy felháborodást követően aztán viszonylag hamar törölte a posztját a politikus, de ezt megelőzően még mi is belefutottunk a sokkoló látványba, mielőtt levette volna a képeket. 

 

Jó pár órába telt, de még pénteken éjfél előtt, nagyjából fél 12 tájékán egy rövid posztban bocsánatot kért a képekért a gyászoló családtól, egyben bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát:

 

 

Nem sokkal azután azonban, hogy ez a bocsánatkérő posztja megjelent, egyszerűen eltűnt a Facebookról a politikus: péntek éjjel többször is ellenőriztük, és akkor nem volt elérhető a profilja. Szombat reggel lett újra éles a privát oldala, amelyen akkor bár elrejtve, de továbbra is megtalálható volt a bocsánatkérő poszt. 

 

Ezt követően Turcsány újabb posztot jelentetett meg oldalán: ez már egy hosszabb eszmefuttatás volt, melyben azt jelezte, hogy mégsem mond le mandátumáról. A politikus többek között arról értekezett akkor, hogy  „a segítő szándék vezérelte”, hiszen az újraélesztésben és ellátásban segédkezett,

 

ráadásul remélte, hogy a fotóval az áldozat is beazonosítható lesz.

 

Nem a pánikkeltés és megbotránkoztatás volt a célja, csak ahogy fogalmazott: „Amikor én megálltam az autómmal akkor a kocsiból nem Turcsány László képviselő, hanem Turcsány Laci szállt ki.”

 

Mindazonáltal úgy összegzett: „átgondolva az események sorát, a történteket, úgy érzem és gondolom, hogy a munkámat a továbbiakban is elvégzem. Ezzel a negatív tapasztalattal és érzéssel a lelkemben folytatni fogom a munkámat. Ez a tapasztalat még inkább elmélyíti bennem az emberi lét múlandóságát.”

 

Mint kiderült, ez a Facebook-üzenet sem volt hosszú életű, Turcsány ezt is eltávolította oldaláról,

 

habár az sok ideig még a Facebook-storyjában elérhető volt. Végül kicsivel ezt követően újból elérhetetlen lett a politikus profilja, aki egyébként az Index ezt firtató kérdésére azt mondta, hétfőn döntenek a mandátuma sorsáról, de a frakcióvezetőségről biztosan lemond.

 

Amennyiben Turcsány László komolyan gondolta, hogy lemond képviselői mandátumáról, úgy időközi választást kell majd tartani Salgótarjánban, hiszen ő egyéni választókörzetét megnyerve került be a városi közgyűlésbe.

 

 

BORÍTÓKÉP: Fenyvesi Gábor Facebook-oldala

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás