+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 17. péntek, 10:50
Szöllősi külön üdvözölte a nagy sportklubok elnökeit: a névsor két aktív fideszes politikust, és egy Mészáros Lőrincet is tartalmaz.

Csütörtök este zajlott le az Év Sportolója Gála, amin a névnek megfelelően díjakat adtak át magyar, vagy Magyarországon sportoló embereknek: nyilván díjat nyert Hosszú Katinka, Milák Kristóf, életműdíjat kapott Wichmann Tamás, és talán az sem meglepő, hogy Gulácsi Péter lett a legjobb focistánk.

 

A teljes névsort ide kattintva elolvashatod, mi csak a futball részével foglalkoznánk, illetve azzal kapcsolatban is pontosabban azzal a résszel, amit a Nemzeti Sport és a Four Four Two főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Puskás-nagykövet, a felcsúti Puskás Akadémia egykori sajtósa, és mellesleg büszke felcsúti lakos, Szöllősi György mondott felvezetésében. Szöllősi a jelenlévőknek köszönte meg, hogy időt szakítottak a gálára, de a magyar klubfocis részhez érve négy névhez ért, amivel olyan pontos kórképet sikerült festeni a magyar klubfutballról (a közvetítésben 22:35-től), amilyet egyetlen háborgó publicisztika sem adhat:

 

„A nagy sportegyesületek közül Deutsch Tamást az MTK, Gergely Istvánt a Honvéd, Kubatov Gábort a Ferencváros, Mészáros Lőrincet, a Puskás Akadémia elnökét.”

 

Most azon tegyük túl magunkat, hogy mit keres a Felcsút a nagy sportegyesületek között, hiszen oda irányított támogatásokban mindenképp ott van, inkább nézzük meg, posztok szerint, kik a legnagyobb magyar sportegyesületek elnökei, akiket külön köszöntött Szöllősi beszédében:

 

1. A Fidesz EP-képviselője

 

2. Egy egykori vízilabdázó

 

3. A Fidesz alelnöke

 

4. Felcsút egykori Fidesz által támogatott polgármestere, az ország leggazdagabb embere

 

Tehát a gálán kiemelt, úgynevezett nagy sportegyesületek vezetőinek háromnegyede kormánypárti politikus is egyben

 

(jó, Mészáros 2018 óta már csak nagyon sikeres üzletember, akkor ugyanis lemondott a díszfalu polgármesteri címéről), egyedül a Honvéd lóg ki az egy szem Gergely Istvánnal, aki a Budapesti Honvéd SE elnöke, ebben az egyesültben pont nincs futball, azt ugyanis az ettől független Budapest Honvéd FC viszi Kispesten, szintén kormányközeli háttérrel.

 

Máshonnan nézve viszont a Puskás Akadémia a kakukktojás: a másik három egyesület ugyanis olimpiai érmek tömkelegét hozta össze, szemben a Felcsúttal, ami alig több, mint tíz éve létezik, és eleve csak focival foglalkozik, azzal sem túl sikeresen.

 

FOTÓ: M4 Sport

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás