+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 17. péntek, 12:17
A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, akkor az Azonnali is csodálkozna az eredményen!

A Munkáspárt is indul a XIII. kerületi időközi választáson március elsején, amelynek a tétje a momentumos Kerpel-Fronius Gábor megüresedett önkormányzati képviselői helye – tudta meg az Azonnali. Hogy miért izgalmas a helyzet a szocialista fellegvárnak számító XIII. kerület 9-es számú választási körzetében, arról éppen csütörtökön írtunk részletesebben.

 

Röviden annyi történt, hogy az MSZP és a Momentum összeveszett egymással a helyen, miután Kerpel-Fronius – akiből főpolgármester-helyettes lett – lemondott, és belement a szocialisták kérésébe, hogy ők indíthassanak jelöltet a volt körzetében. A Momentum elnökségének ez nem tetszett, felülbírálta politikusukat, aki az Azonnalinak adott nagyinterjúban elismerte, tényleg hibázott, de szerinte nyomást gyakoroltak rá. Utóbbit az MSZP visszautasította, és a konfliktus vége az lett, hogy mindkét ellenzéki párt indít jelöltet.

 

Vagyis eddig úgy tűnt, hogy az egyébként a brutális szocialista fölényen (a 21 tagú testületből –  ami a lemondás miatt csak 20 fős jelenleg – 13 szocialista) nem változtató posztért négyen indulnak: a Momentum, az MSZP, a Fidesz és a Mi Hazánk.

 

Ám Thürmer Gyula Munkáspárt-elnök az Azonali kérdésére megerősítette, „természetesen” ők is indulnak a választáson.

 

„A Munkáspárt jelöltje Barabás György, 43 éves alkalmazott. Már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat”

 

 – írta Thürmer, aki szerint politikusuk azért jobb a többi jelöltnél, mert „becsületes, tisztességes, dolgozó ember”, akinek a képviselői hely nem megélhetési forrás. Egyébként a Munkáspárt jelöltjének programpontjai közé tartozik, hogy mielőbbi döntést akar a Szegedi út-Nagy Lajos király úti felüljáró megépítéséről, illetve a Reitter Ferenc és Szent László utcában a tömbrehabilitációról.

 

És hogy milyennek Barabás esélyei a többi jelölttel szemben? Itt ismét visszaadnánk a szót a Munkáspárt elnökének:

 

„Adjanak a Munkáspárt jelöltjének ugyanannyi médiát, mint a többieknek, és akkor önök is csodálkozni fognak az eredményen!”

 

FOTÓ: Munkáspárt

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás