+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 17. péntek, 12:17
A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, akkor az Azonnali is csodálkozna az eredményen!

A Munkáspárt is indul a XIII. kerületi időközi választáson március elsején, amelynek a tétje a momentumos Kerpel-Fronius Gábor megüresedett önkormányzati képviselői helye – tudta meg az Azonnali. Hogy miért izgalmas a helyzet a szocialista fellegvárnak számító XIII. kerület 9-es számú választási körzetében, arról éppen csütörtökön írtunk részletesebben.

 

Röviden annyi történt, hogy az MSZP és a Momentum összeveszett egymással a helyen, miután Kerpel-Fronius – akiből főpolgármester-helyettes lett – lemondott, és belement a szocialisták kérésébe, hogy ők indíthassanak jelöltet a volt körzetében. A Momentum elnökségének ez nem tetszett, felülbírálta politikusukat, aki az Azonnalinak adott nagyinterjúban elismerte, tényleg hibázott, de szerinte nyomást gyakoroltak rá. Utóbbit az MSZP visszautasította, és a konfliktus vége az lett, hogy mindkét ellenzéki párt indít jelöltet.

 

Vagyis eddig úgy tűnt, hogy az egyébként a brutális szocialista fölényen (a 21 tagú testületből –  ami a lemondás miatt csak 20 fős jelenleg – 13 szocialista) nem változtató posztért négyen indulnak: a Momentum, az MSZP, a Fidesz és a Mi Hazánk.

 

Ám Thürmer Gyula Munkáspárt-elnök az Azonali kérdésére megerősítette, „természetesen” ők is indulnak a választáson.

 

„A Munkáspárt jelöltje Barabás György, 43 éves alkalmazott. Már összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat”

 

 – írta Thürmer, aki szerint politikusuk azért jobb a többi jelöltnél, mert „becsületes, tisztességes, dolgozó ember”, akinek a képviselői hely nem megélhetési forrás. Egyébként a Munkáspárt jelöltjének programpontjai közé tartozik, hogy mielőbbi döntést akar a Szegedi út-Nagy Lajos király úti felüljáró megépítéséről, illetve a Reitter Ferenc és Szent László utcában a tömbrehabilitációról.

 

És hogy milyennek Barabás esélyei a többi jelölttel szemben? Itt ismét visszaadnánk a szót a Munkáspárt elnökének:

 

„Adjanak a Munkáspárt jelöltjének ugyanannyi médiát, mint a többieknek, és akkor önök is csodálkozni fognak az eredményen!”

 

FOTÓ: Munkáspárt

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

Azt azért megtudhattuk a kormányinfón, hogy jövőhét szerdáig nem várhatóak további járványügyi szigorítások.

November végén már véget is ért volna a határzár, de a magyar kormány másképp döntött, így idén biztosan nem utazhatunk rendesen külföldre.

Az elzászi nagyváros idegenforgalma keményen megszenvedi emiatt a koronavírus-válságot, érvel a francia kormány. Az EP vezetését mindez irritálja.

Igazi ritkaságot kaptak lencsevégre Délnyugat-Románia egyik erdejében. A szakemberek is csak ámulnak, és azt gyanítják, hogy az állat tőlünk szökhetett át Romániába.

Szerinte ezeket a vitákat nem az unós polgárok millióinak a kárára kellene lefolytatni.

Továbbra sem lehet pontosan tudni, mit akar pontosan Budapest a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban. Merkel bízik a megállapodásban, a lengyel miniszterelnök csütörtökön Budapesen tárgyal.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás