Magyar név is került 2020 legígéretesebb művészeinek listájára

Szerző: Fekő Ádám
2020.01.16. 14:04

Borbás Róbertet egyre jobban keblére öleli a nemzetközi metálszcéna is: az egy dolog, hogy végtelen hosszúságú várólistája van, most még a Kerrang! is felhívta rá a figyelmet.

Magyar név is került 2020 legígéretesebb művészeinek listájára

Mi, magyarok nagyon büszkék tudunk lenni, ha a mi lányaink és fiaink annyira nemzetközi hírűvé válnak, hogy felkerülnek valami tőlünk függetlenül összeállított listára. Nyilván örülhetünk annak is, hogy Cseh Katalin ott van a figyelemre méltó európai politikusok között a Politico szerint, de januárban történt valami olyan is, ami összességében több ember boldogságát is hozhatja: a brit Kerrang metálmagazin összeszedte azokat a stílushoz valamennyire kapcsolható művészeket, akikre szerintük érdemes lesz figyelni idén, és közéjük került a magyar Borbás Róbert is!

A borsodi gyökerű Borbás neve egy ideje már pörög, hiszen gyártott pólómintát 2011-ben a Metallicának is, de tetováló körökben amúgy is nemzetközi elismertségnek örvend, néha pedig elég gonosz mintákkal ellátott, de zenekarok nélküli ruhákat is tervez.

A Kerrang így jellemzi: „Borbás Róbert munkáját nézve felmerül a kérdés: hogy lehet ennyi részletet tenni egy tetoválásba? Rob többek közt a Skeletonwich és a Benighted zenekarok számára is készített alkotásainak közös jellemzője az állandó figyelem, és a durva részletesség.

Ezt bőrre még nehezebb ráfesteni, de Rob ezt is bámulatos tisztasággal csinálja, az aprólékosan megrajzolt színárnyalatok miatt a minta szinte lángol azoknak a testén, akiket tetovál.”

Az újság kiemeli, hogy jelenleg nagyjából lehetetlen hozzá bejutni, annyira tele van a naptára, úgyhogy egyelőre mindenki csak az internten nézegetheti a szcéna követelményeinek megfelelően keresztény jelképekkel bőségesen ellátott képeket.

Nézzünk is párat!

FOTÓK: Grindesign / Facebook 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek