+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 11. szombat, 19:36
Az Amazon elismerte, hogy illetéktelenek jutottak vásárlóik adataihoz, de azt nem tudni, hányan jártak pórul.

Több alkalmazottját is kirúgta az Amazon a héten, miután közük volt a cég vásárlói által megadott privát adatok kiszivárogtatásához – írja a Gizmodo. Ez nem az első eset a világ legnagyobb webáruházának számító Amazonnál, legutóbb 2018 őszén történt a mostani ügyhöz kísértetiesen hasonló a céggel.

 

Az egész úgy derült ki, hogy a TechCrunch birtokába jutottak olyan screenshotok az Amazontól pénteken, amely az érintetteket arra figyelmeztetik, egy harmadik félhez szivárgott ki e-mail címük, illetve telefonszámuk. Az e-mail szerint más adatokat nem kerültek ki, és a felhasználkónak nincsen további teendője az ügyben, az Amazon megtette a szükséges jogi lépéseket is.

 

Az incidens tényét maga az óriáscég is megerősítette a TechCrunch-nak, de azt továbbra sem tudni, pontosan kikhez szivárogtak az adatok, vagy hogy hány vásárlót érintett a probléma, ahogy azt sem, hány embert küldött el az Amazon.

 

Az Amazonnak ráadásul hasonló kellemetlensége már akadt a héten, ugyanis kiderült: az elmúlt években a Ring nevű, otthoni biztonsági kamerákkal foglalkozó leányvállalatuktól is ki kellett rúgniuk embereket, mert visszaéltek a kamerák által készített videókkal. Tavaly szeptemberben pedig arról lehetett hallani az Amazon kapcsán: saját termékeit favorizálja a cég a keresési eredményekben, ami miatt például a Google-t már megbírságolták.

 

FOTÓ: Elliott Brown / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás