+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. január 11. szombat, 19:36
Az Amazon elismerte, hogy illetéktelenek jutottak vásárlóik adataihoz, de azt nem tudni, hányan jártak pórul.

Több alkalmazottját is kirúgta az Amazon a héten, miután közük volt a cég vásárlói által megadott privát adatok kiszivárogtatásához – írja a Gizmodo. Ez nem az első eset a világ legnagyobb webáruházának számító Amazonnál, legutóbb 2018 őszén történt a mostani ügyhöz kísértetiesen hasonló a céggel.

 

Az egész úgy derült ki, hogy a TechCrunch birtokába jutottak olyan screenshotok az Amazontól pénteken, amely az érintetteket arra figyelmeztetik, egy harmadik félhez szivárgott ki e-mail címük, illetve telefonszámuk. Az e-mail szerint más adatokat nem kerültek ki, és a felhasználkónak nincsen további teendője az ügyben, az Amazon megtette a szükséges jogi lépéseket is.

 

Az incidens tényét maga az óriáscég is megerősítette a TechCrunch-nak, de azt továbbra sem tudni, pontosan kikhez szivárogtak az adatok, vagy hogy hány vásárlót érintett a probléma, ahogy azt sem, hány embert küldött el az Amazon.

 

Az Amazonnak ráadásul hasonló kellemetlensége már akadt a héten, ugyanis kiderült: az elmúlt években a Ring nevű, otthoni biztonsági kamerákkal foglalkozó leányvállalatuktól is ki kellett rúgniuk embereket, mert visszaéltek a kamerák által készített videókkal. Tavaly szeptemberben pedig arról lehetett hallani az Amazon kapcsán: saját termékeit favorizálja a cég a keresési eredményekben, ami miatt például a Google-t már megbírságolták.

 

FOTÓ: Elliott Brown / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

11 órás zárás ide vagy oda, a partivonatot aligha tudja megfékezni a kormány. De akkor mégis mi értelme van a korai zárásnak? Videó!

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében a horvát tengerparti város egy toronyházára vörös üvegszilánkokból álló ötágú csillagot helyeztek ki.

Grafikonokon mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Donald Tusk nem hiszi, hogy a Fideszt még meg lehetne győzni arról, hogy térjen vissza a néppárti elvekhez. És ami az EPP-elnök szerint nehezíti a dolgot: a pártok többsége lapít, mert a pártegységet félti.

Nagy a valószínűsége annak, hogy inkább emberi lustaság és tudatlanság áll a háttérben, mintsem a hatalom által irányított cenzúra és keresztényellenesség.

A franciaországi fertőzésszámok növekedése kihat a francia közvéleményre is: egy felmérés szerint hatalmas többség tartana elfogadhatónak egy legalább kéthetes (de akár hosszabb) teljes lockdownt.

Az október elsejétől életbe lépő szigorúbb szabályok a rendezvényeket, a maszkviselést és a vásárlást is érintik.

A hét kérdése

Két tévéinterjú, esszé, nyílt levél, egy uniós biztos lemondatása. Orbán Viktor még saját rajongóit is meglepte, hogy ennyire aktív lett a médiában. Mi folyik itt?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás