Felismerik-e a polgármesterjelöltjeiket a győriek? Megkérdeztük őket!

2020.01.10. 17:32

A szexbotrányba belebukó Borkai Zsolt lemondása után január 26-án új polgármestert kell választania Győrnek, ahol három esélyes jelölt van. De hogy kik is ők és egyáltalán felismerik-e a győriek? Videó!

Január 26-án időközi polgármesterválasztást tartanak Győrben, miután az október 13-án újraválasztott Borkai Zsolt november 8-i határidővel lemondott tisztségéről és a botrányba fulladó alakuló ülés után végül otthagyta a városházát.

Az adriai mulatozásait követő botrányba belebukó expolgármester székéért korábban tízen is jelentkeztek, de végül ez a szám hat jelöltre fogyatkozott. A két legesélyesebb jelölt a Fidesz-KDNP által indított kardiológus, Dézsi Csaba András, valamint az MSZP-s, de az ellenzéki pártok által támogatott MSZP-s Pollreisz Balázs. Mellettük elindul még az Összefogás Győrért nevű civil szervezet színeiben október 13-án 4,36 százalékot elérő Balla Jenő, a Mi Hazánkos Géber József vőfély és két független: a nem győri kötődésű Hajnal János, és a Széchenyi István Egyetem korábbi oktatója, Kirchfeld Mária is.

A választás tétjét mutatja, hogy a jelöltek a szokásos sárdobálás mellett még programokkal is előálltak, így a győriek szempontjából örömteli hír, hogy immár nem csak személyekről, hanem programokról és víziókról kell dönteniük a szavazófülkében, sőt még vita is lesz a jelöltek között, amit az Azonnali szervez!

Ezért elmentünk Győrbe, hogy megtudjuk,

egyáltalán felismerik-e a jelölteket a győriek, tudják-e, melyik párt színeiben indulnak és mit gondolnak róluk?

Videónkból kiderül. És neked ki a legszimpatikusabb jelölt? Alább még akkor is szavazhatsz, ha nem vagy győri!

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek