Egymásra licitál Győrben a fideszes alpolgármester és a párt polgármesterjelöltje

Szerző: Pintér Bence
2020.01.09. 08:49

Nincs fűtés egy győri iskola tornatermében: a fideszes önkormányzat a hónap végére, a fideszes polgármesterjelölt viszont minél előbbre ígéri a megoldást, de törölték a hozzászólását.

Egymásra licitál Győrben a fideszes alpolgármester és a párt polgármesterjelöltje

Nincs fűtés a győri Kálvária úton lévő általános iskola, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tornatermében – derül ki a Fidesz-közeli győri Facebook-csoport, a Minálunk Győrben közzétett posztból. A csoportnak az a lényege, hogy a felvetett problémákra adott esetben maguk a fideszes képviselők, alpolgármesterek is válaszolnak.

Ez történt ebben az esetben is, hiszen Fekete Dávid, a szex- és korrupciós botrányba keveredő Borkai Zsolt lemondása óta polgármesterként tevékenykedő alpolgármester hamarosan jelezte is, hogy egyeztetett a tankerület vezetőjével, aki az alábbi tájékoztatást adta: leszerződtek a javítást végző kivitelezővel, január 31-ig megoldják a problémát,

ami egyben azt is jelenti, hogy az iskola tornatermében várhatóan még húsz napig kéne fagyoskodnia a diákoknak.

A történet azonban nem ér itt véget, hiszen Facebook-oldalán megjelent posztja szerint megjelent a beszélgetésben a Fidesz győri polgármesterjelöltje, illetve a kérdéses terület önkormányzati képviselője, Dézsi Csaba András is, kommentjét azonban törölték, és jelenleg nem is lehet kommentelni a posztra. Dézsi ettől függetlenül oldalán megígérte: csütörtök reggel az iskolában kezdi a napot, és megpróbálja gyorsabban orvosolni a fűtésproblémát.

Nem ez az első eset, hogy Dézsi már a kampányban kvázi polgármesterként lép fel: korábban az adventi ingyenes parkolást intézte el a misére járóknak a Káptalandombra, de jelöltté válása óta egyébként is mindent ő ad át, a minap például a Győrbe érkező új buszokat is ő köszöntötte.

De nem valószínű egyébként, hogy belvitáról lenne szó a párton belül, hiszen hasonló konstrukcióban oldotta meg korábban a Fidesz az ingatlanadó csökkentését: a városvezetés eredetileg nem tervezett módosítani, ahhoz a fideszes polgármesterjelölt módosító indítványa kellett.

FOTÓ: Dézsi Csaba András / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek