+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 9. csütörtök, 16:17
Valahol Magyarországon lakik egy zseni, akinek eszébe jutott, mi történne akkor, ha új filmeket látna el a régi időket idéző szinkrontechnikával.

Felocsúdva kicsit az Orbán-sajtótájékoztató után maradt letargiából itt az ideje valami valóban fontos dologgal foglalkozni: a világ többi részéhez hasonlóan Magyarország is imád a rendszerváltás időszakán merengeni, amikor még ugyebár nem volt Facebook, a gyerekek az utcán fociztak mosolyogva, a férfi férfi volt, a nő meg nő. Na ezt hozza kicsit vissza a Nem Egészen Hollywood a számok alapján tragikusan alulértékelt, eddig három videót kihozott Youtube-csatorna: többek közt Quentin Tarantino tavalyi filmje, a Volt egyszer egy Hollywood trailerét szinkronizálták át.

 

Konkrétan hangalámondást kapott, ami nem csak a teljesen szenvtelen magyar szöveget kapta meg, de még a tompa zajokat, és a háttérben szóló német szinkront is!

 

 

Sajnos a képminőséget nem sikerült annyira szarrá tenni, amilyet az ezerszer másolt VHS-katikon kapott a néző, de az élmény így is meghatározó.

 

 

Az amerikai filmek hangalámondásáról egybként a legtöbben nem is tudják, hogy politikai haszna is volt: érdemes megnézni a témában az HBO román dokumentumfilmjét, a Chuck Norris a kommunizmus ellent: itt kiderül, hogy a szörnyű minőségű kazetták kulturálisan nagyban segítettek legyőzni a kommunistákat már azzal is, hogy a tévénézők láttak árukkal teli boltokat és menő ruhákat, miközben az ő állítólagos tökéletes rendszerükben ezekből semmi nem volt meg.

 

Persze a Volt egyszer egy Hollywood, a Wonder Woman és a Tenet előzetese ennyire biztos nem lesz hasznos, de annyira azért épp jó, hogy visítozzunk rajta kicsit.

 

FOTÓ: Zachary Presley / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás