+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. január 1. szerda, 19:49
A Fidesz jelöltje zenészekkel csinál interjút, az ellenzék jelöltje beígérte a győrieknek a strandot, az egyik civil jelölt pedig a szelektív kukákat tenné rendbe. Január 26-án választás!

Január 26-án polgármestert választ Győr hat jelölt közül a szex- és korrupciós botrány miatt lemondó fideszes Borkai Zsolt helyére, de az ünnepek alatt eléggé leült a kampány. Ennek ellenére már kiderült pár elem a jelöltek programjából, szóval nézzünk is egy gyors összegzést!

 

+ A sötét ló a versenyben Kirchfeld Mária egykori egyetemi oktató, aki online nem folytat ampányt, felbukkantak viszont már plakátjai a kihelyett plakáthelyeken. Ezen azt ígéri, hogy minden győri polgármestere akar lenni. Ezen felül azonban sokat még mindig nem tudni arról, hogy mit szeretne tenni a várossal.

 

Ugyanígy hallgatag egyelőre az online térben a Mi Hazánk jelöltje, Géber József néprajzkutató, vőfély, aki utoljára arról posztolt Facebook-oldalán, hogy összegyűjtötte az ajánlásokat. Neki egyelőre plakátjait sem nagyon lehet látni a városban.

 

+ Annál aktívabb a Győrhöz egyébként nem kötődő, különféle érdekes nevű szervezetek és Facebook-oldalak által támogatott Hajnal János, aki úgy tűnik, hogy egy populista, establishment- és migránsellenes kampányt visz mindenféle győri specifikumok nélkül. Hajnalnak időközben lett weboldala is, de plakátjai egyelőre nincsenek a városban. Van viszont programja, amiben például azt követeli, hogy „az önkormányzat saját tőkéje befektetésével hívjon életre 100 százalék magyar tulajdonú gyártóüzemet Győrött, ami az aktuális piaci igényekhez képes alkalmazkodni! (Pl. dróngyártás, stb.)”.

 

+ Szintén aktív a civil Balla Jenő helyi vállalkozó és önkormányzati képviselő, aki Facebook-oldalán legutóbb a szelektív kukák még mindig borzalmas állapotára hívta fel a figyelmet (ez a probléma nyár óta nem oldódott meg, bár sebtében kitalált terv van rá), és azt ígérte: ha polgármester lesz, egy év alatt rendezi az egészet, ha pedig nem sikerül, lemond. Korábban egy sajtótájékoztatón programja más elemeiről is beszélt már. Balla boldog karácsonyt is kívánt ezzel a montázzsal:

 

 

A polgármesteri posztra legesélyesebb két jelölt mindeközben kisebb csörtébe keveredett,

 

bár nem közvetlenül: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) és Pollreisz Balázs (MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP) is a szilveszteri időszak slágertémájáról, a kutyák és a tűzijátékok, petárdák kényes viszonyáról posztolt. Dézsi szavazást indított arról, hogy teljes tiltás, vagy csupán korlátozás kell-e a győriek szerint (hétezer szavaazt után hetven százalék szerint az előbbi).

 

Erre reagálva a szocialista önkormányzati képviselő Pollreisz pár állatmenhelyen készült fotó kíséretében azt írta: „Nem szavazást kell indítani Győrben négylábú barátaink érdekében, hanem jólelkű gazdát találni nekik.” Egy későbbi posztban pedig azt is megírta, hogy ha megválasztják Győrben nem lesz többé petárdázás.

 

Az ellenzéki jelölt egy másik programpontját is bemutatta a szerdán: megígérte, hogy ha megválasztják, akkor ismét lesz a győrieknek rendes strandja,

 

ami most azért nincs, mert a régi, kissé lepusztult strandot a termálfürdő működteti, de csak úgy lehet oda bejutni, ha a termálfürdőbe is vesz az ember jegyet, amit sokan drágállnak. A Modern Városok Program keretében folyik egyébként a győri strandhelyzet rendezése, bár elég lassan. Pollreisz január hatodikán fogja bemutatni programját.

 

A Fidesz-KDNP jelöltje, Dézsi Csaba András kardiológus és önkormányzati képviselő eközben terveiről nem posztolt az ünnepi időszakban – ahogy azt előre jelezte –, de kirakott egy videót arról, ahogy a feleségével felülnek az óriáskerékre, illetve kirakott az oldalára egy interjút a zenész Ferenczi Györggyel.

 

FOTÓ: Pintér Bence / Győr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Az osztrák kancellár azt javasolja, hogy az EU-ban, de legalábbis Ausztriában, a koronavírus ellen beoltottak egy „zöld útlevéllel“ szabadon utazhassanak, és számukra szűnjenek meg a korlátozások.

Elkezdődött a harmadik hullám, a kormány szerint kemény két hét áll előttünk. Hogy március 15-e után mi lesz, azt majd a számok ismeretében döntik el.

Míg az EU darabonként 3,5 dollárt fizet az AstraZeneca vakcináiért, a Dél-Afrikai Köztársaság már 5,25 dollárt.

1991. február 25-én szűnt meg a Varsói Szerződés katonai szervezete – többek között a magyar miniszterelnök, Antall József közreműködése folytán.

Ásotthalomtól Szegeden át Csongrádig mindent megtudhatsz most a csongrádi borvidékről, ráadásul olyan borokkal, amelyek léte még az egyik legtájékozottabb magyar borszakírót is meglepték!

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás