+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 30. hétfő, 19:04
Olaszország most ellenzékbe kényszerült egykori belügyminisztere szerint 2020-ban ő lesz a miniszterelnök, mert már mindenkinek elege van a baloldali kormánykoalícióból.

Matteo Salviniről magához képest kevesebbet hallani mostanában, de az augusztusban a saját manővere miatt ellenzékbe kényszerült populista politikussal azért így év végére lehozott egy interjút az olasz Libero, amiben egyrészt elárulta, mivel foglalatoskodik most, hogy nincsenek belügyminiszteri teendői, másrészt beavatta kicsit a világot a következő terveibe.

 

+ Szerinte a Liga megnyeri a következő választást, ő pedig miniszterelnök lesz 2020-ban. Ez azért érdekes, mert elvileg csak 2023-ban lesznek parlamenti választások Olaszországban.

 

+ Az ellenzékben töltött idejét a hálózatának bővítésére használja fel, és új szövetségeseket keresett.

 

+ Giuseppe Conte kormánya szerinte már így is túl sokáig élt. Ezt arra alapozza, hogy vállalkozókkal, gyári munkásokkal, fiatalokkal és bevándorlókkal is beszélt, és mindenkinek elege van a baloldali koalícióval.

 

+ Szeretné javítani a kapcsolatokat Németországgal és Franciaországgal, aminek segítségével változásokat érne el Brüsszelben.

 

+ Szövetkezne a majd újraválasztott Donald Trumppal, a brit Boris Johnsonnal, a brazil Jair Bolsonaróval és az izraeli Benjámín Netanjáhúval. Ők ugyanis “mind olyan vezetők, akiket a baloldal bűnösnek állít be, miközben országuk népének egyértelmű támogatását élvezik.”

 

+ A 2019 augusztusáig velük koalícióban kormányzó Ötcsillag Mozgalmat azért kritizálta, mert túl közeli kapcsolatban vannak Kínával: “Demokratikusan megválasztott elnököktől rettegnek az USA-ban vagy Nagy-Britanniában, de nem óvakodnak Hszi Csin-pingtől, Kína elnökétől.

 

+ A jövő hónapban megtartott helyközi választásokról is a saját szerepe jutott eszébe: “A szavazók az első adandó alkalommal dönteni fognak a jövőmről. Tanulok, hogy miniszterelnök lehessek.”

 

+ Orbán Viktorról nincs szó.

 

Salvini pártja egyébként továbbra is a legnépszerűbb Olaszországban: a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint 31,2 százalékon állnak, tehát nagyon sokkal vernék a 19,6 százalékra mért demokratákat, illetve a 16,1-en álló Ötcsillagot. Vacsorázni viszont elég kevesen akarnának Salvinivel, de ez valószínűleg kevéssé zavarja a politikust.

 

FOTÓ: Mtteo Salvini / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Próbáljuk a jó oldaláról megközelíteni a dolgot: nem kell a részeg locsolkodókat kerülgetni, és marad kaja!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás