+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 29. vasárnap, 09:42
Mint minden évről, úgy 2019-ről is árulkodó, hogy mégis mikre kerestek rá az emberek leginkább az interneten. A Wikipédia elárulta, náluk mik futottak a legjobban idén, következzen a lista a legnépszerűbb oldalaikról!

A Bosszúállók: Végjáték című szuperhősös filmmel kapcsolatos oldalra kerestek rá legtöbben a Wikipédián angolul 2019-ben – írja a Medium a december 15-ig beérkező statisztikákra hivatkozva.

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a film Wiki-oldalára közel 44 millió oldalmegtekintés érkezett.

 

A második helyen a „halálesetek 2019-ben” Wiki-oldal állt majd 37 millió oldalmegtekintéssel, míg a harmadik helyre több mint 29 millióval a Ted Bundy hírhedt amerikai sorozatgyilkosról szóló Wikipédia-oldal került. Utóbbi jó eséllyel nem független attól, hogy a Netflix idén dobott egy filmet a piacra Bundy életéről. Ehhez hasonlóan az sem véletlen, hogy a csernobili katasztrófa is ismét érdekessé vált a világnak, és szerepel a top tízben, hiszen az idei év egyik legnépszerűbb sorozata az HBO ez alapján készült minisorozata lett, erről az Azonnali is írt.

 

Íme a top tízes lista magyarul zárójelben az oldalmegtekintések számaival:

 

1. Bosszúállók: Végjáték (43 847 319)

2. Halálesetek 2019-ben (36 916 847)

3. Ted Bundy (29 062 988)

4. Freddie Mercury (26 858 123)

5. Csernobili katasztrófa (25 195 814)

6. A legnagyobb bevételeket hozó filmek listája (24 547 640)

7. Joker (2019 film) (22 062 357)

8. Lista a Marvel filmes univerzumának filmjeiről (21 467 603)

9. Billie Eilish amerikai énekes (19 638 478)

10. Keanu Reeves kanadai színész (16 622 576)

 

Érdekesség, hogy már tavaly is leginkább a halálesetek meg a szuperhősök mozgatták az embereket, illetve a foci is, akkor ugyanis így alakult a Wikipédia top három legnépszerűbb cikkének sorrendje:

 

1. Halálesetek 2018-ban (38 610 433)

2. 2018 FIFA világbajnokság (34 306 615)

3. Bosszúállók: Végtelen háború (32 818 606)

 

A Bosszúállók egyébként 2019 egyik legfőbb popkult kérdése is volt, itt olvashatsz arról az Azonnalin, milyen válasz született rá.

 

FOTÓ: Lane Hartwell / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

Litvániában eleve olyan igazolást csináltak, ami megfelel az EU-s zöldigazolványnak. Az újból kinyitott üzleteket májustól csak egy ilyen igazolás felmutatásával lehet majd igénybe venni.

Nem járathatják le egymást, vitázni fognak egy csomót, és az előválasztás győzteseit támogatják majd 2022-ben.

És ha még meg is épül Óbuda és Újpest között a vasúti híddal párhuzamosan, az is valószínűleg csak 20-25 év múlva lesz esedékes – a híd és a környező terület fejlesztési tervéhez azonban az embereket is megkérdezi a főváros.

Napok óta tüntetnek, hogy munkakör és ne kor szerint oltsanak, és minél előbb elkezdődhessen az olasz turisztikai szezon.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor egyik fontos hőse lett Bethlen, ám ez az érdeklődés ma már csak takaréklángon ég.

A román kormánykoalíció viszonya új szintre érkezett. Az USR-PLUS kivár: még nem tudják, felrúgják-e a koalíciót, vagy maradjanak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás