+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 29. vasárnap, 09:42
Mint minden évről, úgy 2019-ről is árulkodó, hogy mégis mikre kerestek rá az emberek leginkább az interneten. A Wikipédia elárulta, náluk mik futottak a legjobban idén, következzen a lista a legnépszerűbb oldalaikról!

A Bosszúállók: Végjáték című szuperhősös filmmel kapcsolatos oldalra kerestek rá legtöbben a Wikipédián angolul 2019-ben – írja a Medium a december 15-ig beérkező statisztikákra hivatkozva.

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a film Wiki-oldalára közel 44 millió oldalmegtekintés érkezett.

 

A második helyen a „halálesetek 2019-ben” Wiki-oldal állt majd 37 millió oldalmegtekintéssel, míg a harmadik helyre több mint 29 millióval a Ted Bundy hírhedt amerikai sorozatgyilkosról szóló Wikipédia-oldal került. Utóbbi jó eséllyel nem független attól, hogy a Netflix idén dobott egy filmet a piacra Bundy életéről. Ehhez hasonlóan az sem véletlen, hogy a csernobili katasztrófa is ismét érdekessé vált a világnak, és szerepel a top tízben, hiszen az idei év egyik legnépszerűbb sorozata az HBO ez alapján készült minisorozata lett, erről az Azonnali is írt.

 

Íme a top tízes lista magyarul zárójelben az oldalmegtekintések számaival:

 

1. Bosszúállók: Végjáték (43 847 319)

2. Halálesetek 2019-ben (36 916 847)

3. Ted Bundy (29 062 988)

4. Freddie Mercury (26 858 123)

5. Csernobili katasztrófa (25 195 814)

6. A legnagyobb bevételeket hozó filmek listája (24 547 640)

7. Joker (2019 film) (22 062 357)

8. Lista a Marvel filmes univerzumának filmjeiről (21 467 603)

9. Billie Eilish amerikai énekes (19 638 478)

10. Keanu Reeves kanadai színész (16 622 576)

 

Érdekesség, hogy már tavaly is leginkább a halálesetek meg a szuperhősök mozgatták az embereket, illetve a foci is, akkor ugyanis így alakult a Wikipédia top három legnépszerűbb cikkének sorrendje:

 

1. Halálesetek 2018-ban (38 610 433)

2. 2018 FIFA világbajnokság (34 306 615)

3. Bosszúállók: Végtelen háború (32 818 606)

 

A Bosszúállók egyébként 2019 egyik legfőbb popkult kérdése is volt, itt olvashatsz arról az Azonnalin, milyen válasz született rá.

 

FOTÓ: Lane Hartwell / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Marosvásárhelyi Rádió műsorvezetői csütörtök esténként sikeresen teremtenek olyan hangulatot, amiben a rádióhallgató azt érzi: egy mikrofontól mentes baráti beszélgetésbe csöppent bele.

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás