+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. december 25. szerda, 14:27
December 24-én 1400 szegény és hátrányos helyzetű ember távozhatott tele hassal a karácsonyi jótékonysági rendezvényről.

A poznańi nemzetközi vásár Lengyelország legnagyobb karácsonyi vására. Az ország nyugati felén fekvő városban évente megrendezett vásár története egészen 1921-ig nyúlik vissza, akkor rendezték meg azt először lengyel és kelet-pomerániai kereskedők. A vásár 1925-re nőtte ki magát nemzetközivé, amikor is több külföldi (például csehszlovák, francia vagy német) cég is képviseltette magát portékáival.

 

 

Mára a poznańi nemzetközi vásár azonban nem csupán a kereskedők és a vevők, hanem a rászorulók helyszíne is lett: a vásár keretein belül idén tizedik alkalommal tartott ugyanis jótékonysági összejövetelt a lengyel katolikus jótékonysági szervezet, a Caritas Polska helyi leágazása, a Caritas Poznań. Ennek keretében

 

december 24-én 1400 szegény és hátrányos helyzetű embert vendégeltek meg a szervezők.

 

EGY EGÉSZ CSARNOKNYI RÁSZORULÓ LAKHATOTT JÓL KARÁCSONY ALKALMÁBÓL POZNAŃBAN. FORRÁS: CARITAS POZNAŃ / FACEBOOK

 

Mint azt a Caritas Poznań szóvivője, Łukasz Łukasik atya elmondta, az esemény rengeteg helyi étterem és mintegy ezer önkéntes segítségével jöhetett létre, akik között voltak a térségben állomásozó, amerikai katonák is.

 

A főzéshez közel négyszáz kilogramm pontyot, ugyanennyi savanyú káposztát és gombát, négyszázötven kilogramm krumplit, és majdnem ötszáz liternyi céklát használtak fel.

 

Az eseményen felszólalt Stanisław Gądecki érsek is, aki kifejtette, hogy szerinte az élet problémáival küzdő, hátrányos helyzetű embereknek sokszor megvan az a kiváltsága, hogy közelebb kerülhetnek a Megváltóhoz, mint a vagyonos társaik.

 

„A szegénység nyitottabbá teszi az embereket Isten felé”

 

– mondta az érsek.

 

NYITÓKÉP: Stanisław Gądecki érsekkel fotózkodik a jótékonysági esemény egyik résztvevője. Caritas Poznań / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az uniós büdzsére vonatkozóan mondta ezt a Momentum-elnök, akit az ellenzéki kerekasztalt hirdető sajtótájékoztatóján arról is kérdeztünk: kinek drukkol a szlovákiai választáson.

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el az Azonnali podcastjában!

Az Irriducibili nem csak egy ultracsoport volt Rómában: a csúcson ők látták el az olasz radikálisokat ruhával, az SS Lazio címerét pedig örökre összekötötték a szélsőjobbal.

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

Nem a gyilkosság, hanem értékpapír-hamisítás miatt ítélték 19 évre a politikához is közelálló Marián Kočner milliárdost. De ez hogyan hat a szombati választásokra?

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Melyik demokrata elnökjelölt-aspiráns indul a legjobb esélyekkel Donald Trumppal szemben és mire számíthatunk az amerikai elnökválasztáson? Március 5-én az Aurórában ezekről és a szuperkedd eredményeiről lesz kerekasztal-beszélgetés.

Erről lesz szó március 6-án délután 5-től az ELTE Társadalomtudományi Karán.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás