+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. december 24. kedd, 09:11
Ismét egyszerre jutott eszébe Orbán Viktor a karácsonyról a megyei lapok szerkesztőinek december 24-én, és szinte mindegyikük címlapján már a magyar kormányfő évértékelő-sorosozós-migránsozós interjúja virított. Gyere, kerülj te is ünnepi hangulatba a megyei lapokkal és Orbánnal!

Mi, magyarok szeretjük a hagyományokat: ha karácsony,

 

akkor kis Jézus, forralt bor, mákos és diós bejgli, mézeskalács, karácsonyfa és ünnepi Orbán-interjú a kormánypárti médiabirodalomban.

 

Ugyanis ahogy arról már az Azonnali tavaly is írt, a megyei lapok olvasóit december 24-én már tavaly is Orbán Viktor köszöntötte akkor még egy Magyar Idők-interjú szemlézésével. Hol van viszont már a Magyar Idők, a lap azóta Magyar Nemzetnek nevezi magát, idén pedig ott jelent meg az ünnepi migránsozós-sorosozós évértékelő interjú, amiből kiderül többek között, hogy:

 

+ Az idő múlásának csak az egészen fiatalok örülhetnek;

 

+ Mike Tyson olyan, mint a Fidesz, hiszen mindkettőtől azt várják, hogy ne pontozással, hanem kiütéssel nyerjen;

 

+ Sikerült megakadályoznunk, hogy az európai intézményekben többségbe kerüljenek Soros György emberei;

 

+ Ma Európában léteznek bevándorlóországok, vegyes kultúrájú, keresztény–muszlim társadalmak;

 

+ A Soros-hálózat nem éri be azzal, ameddig eljutott, egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával.

 

Ők ezt a tervet továbbra is erőltetni fogják, és minden eszközüket bevetik majd;

 

+ A magyar, a cseh, a lengyel vagy a szlovák korrupció szintje pedig nem nagyobb, mint Ausztriában, sőt mint Skandináviában (:DDD) ;

 

+ A bevándorlás Európa legfontosabb ügye;

 

+ Brüsszelben két komoly hibát követtek el. Az egyik a migránsok beengedése volt, a másik pedig az, hogy elrontották az európai gazdaságpolitikát;

 

+ De azért:

 

„Csatazaj helyett elcsendesedés, feleselés helyett elfogadás és szeretet, fecsegés helyett elmélyülés, profán helyett szent, mennyből az angyal.”

 

Az Orbán-interjú szemléje egyszerre tizenhét megyei lap címlapján jelent meg ma reggel, de emeljük ki, hogy volt két renitens lap: a Csongrád megyei Délmagyar.hu és a győr-moson-soproni Kisalföld.hu elhallgatta Orbán Viktor interjúját, ezzel a két megye majdnem egymilliós lakosságától fosztották meg az élményt, hogy karácsonykor is a kormányfőt nézhessék.

 

Mindenesetre a teljes Orbán-interjút itt lehet elolvasni, olvasóinknak pedig áldott ünnepeket kívánunk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Toszkána az olasz baloldal fellegvára, 1921-ben a tengerparti Livornóban alapították meg az olasz kommunista pártot. Salvini és a jobbközép most egy keményvonalas EP-képviselővel hódítaná meg a vörös tartományt. Körbefotóztuk!

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás