+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 23. hétfő, 08:56
El se tudtuk még felejteni a tangás Vízipókot, amikor érkezett a magyar válogatott kapuslegendája egy saját ázsiai vízihulláját mintázó jelmezzel!

Eddig nem volt teljesen egyértelmű, de nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország kabalafigura-nagyhatalommá vált az évek során: a felnőtt korára tangássá vált Vízipók csodapók gyors befutása és persze a Bol-dog után maradt emlékek mellett szinte fel se tűnik az embernek, hogy Szombathelyen is feltűnt egy őrületesen jó kabala, konkrétan egy óriási Király Gábor!

 

Igen, a kapusról van szó, és nem viccelünk: a Haladás, a magyar válogatott és a Hertha Berlin legendája ugyanis több helyen is tart mostanában fiataloknak előadásokat, és valamiért úgy gondolta, itt az ideje feldobni a showműsort egy másik Király Gáborral. Olyannal, amit például fent is lehet látni, vagy itt:

 

 

Azt értjük, hogy próbáltak Gróf Balázs eredeti Király-rajzára hasonlító figurát gyártani, de valahogy mégis az az érzésünk, hogy szegény focistából egy ázsiai vízihulla lett, aki ráadásul akkor a legfélelmetesebb, amikor ölelkezik. Márpedig ölelkezik, a képek alapján elég sokat.

 

 

Szakértői csapatunk tagjai is elképedve figyelik, mekkorákat robbantunk mostanában kabalákban, és csak arra tudunk gondolni, hogy dolgozik valahol a Mészáros és Mészáros Kft. környékén egy ember, aki futószalagon hozza ki a jobbnál jobb ötleteket!

 

Külön szép, hogy Király Gábor és kabalafigurája elvitte arra szombathelyi Haladás-pályára a gyermekotthonban élő gyerkeket, aminek a fenntartásába akár bele is rokkanhat az ország egyik legtöbb nézőt vonzó focicsapata, miután a stadiont sikerült úgy megtervezni, hogy az égvilágon semmi másra ne legyen alkalmas a futball mellett, bár azt meg kell hagyni, hogy ettől függetlenül jól néz ki.

 

FOTÓK: Király Gábor Hivatalos Oldala / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szlovéniában lakhelyelhagyási tilalom is van, azaz senki
nem mozdulhat ki arról
a településről, amelyben tartózkodik. Mutatjuk, hogyan érinti ez a fővárost, Ljubljanát!

Szombathelyen elindult a kampány: Ungár Péter beszólt a fideszes Hende Csabának és az exjobbikos Bana Tibornak, mire nem várt helyről bohócozták le.

A kórházi ágyon következett be a nagyszebeni csendőrkapitány pálfordulása, aki addig nyíltan hangoztatta koronavírus-ellenes nézeteit, de akkor már késő volt. Romániában nemcsak a járvány tarol, de a fake news is.

A román szocdemeknek is kínos politikusok csoportosan átléptek egy román zöldpártba, amit a háttérből egy volt szélsőjobbos politikus mozgat.

Mindkét fél eltökélt, hogy tető alá hozzák a megállapodást, azonban Párizs továbbra se enged London követeléseinek a halászat ügyében.

Mostantól „Eszem-iszom, dínom-dánom” a párt programjának neve, mert a Jobbik „egy bránerre emlékeztető" tagja ezzel a rigmussal cikizi őket.

A bíró szerint az ajánlatot visszautasították, a volt katalán elnök pedig úgy gondolja, hogy megint csak a függetlenségi mozgalmat akarják megfúrni.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás