Nyolc kérdés a karácsonyról, válaszol: Ujhelyi István

Szerző: Bukovics Martin
2019.12.20. 06:56

Orbán már kapott tőlünk egy Karácsonyt, mondja az MSZP EP-képviselője, aki azt is elárulta: milyen karácsonyi ajándékot küldene most vissza.

Nyolc kérdés a karácsonyról, válaszol: Ujhelyi István

Itt az Azonnali nagy karácsonyi körkérdése: magyar közéleti személyiségeket és hírességeket kérdezünk körbe napról napra olyan kérdésekkel, amelyekbe akár némi ideológiai megosztottságot is bele lehet látni, már persze azon túl, hogy az illetőnek milyen a személyisége. A legújabb részben Ujhelyi Istvánt, a szocialisták EP-képviselőjét kérdeztük.

+ + +

Melyiket favorizálja: a valódi karácsonyfát, vagy a műanyagot? És miért?

A műanyag számunkra nem helyettesíti a karácsonyi, valódi tűlevél illatát. A kertünkben egyébként több évjáratnyi kiültetett gyökeres fenyőfa éli már világát.

Hány éves korban lehet elmondani a gyereknek, hogy ki hozza az ajándékot?

Öt gyermekem van két és fél évestől a húsz évesig. Bonyolult lenne öt különböző sztorit beadni nekik, ezért Mikuláskor csizmát pucolunk és izgulunk, hogy mikor érkezik az ajándék, de karácsonykor egymást ajándékozzuk.

Melyik a helyes megnevezés: a Mikulás vagy a Télapó?

Megkutattam ezt az ügyet a család ifjú tagjainál és nem értették, hogy hogyan vetődik fel ez a kérdés, ők ugyanis mindkettőt egyaránt használják.

Mennyit költ idén karácsonyi ajándékra?

Ekkora családnál már az is egy kisebb vagyon, ha csak levegőt veszünk, ezért mindenki hozzászokott, hogy a feltétlenül szükséges ’beszerzendőkre’ év közben rábökünk és azt mondjuk: ’ez lesz a karácsonyi ajándék’. Így persze gyakran előfordul, hogy valaki már nyáron megkapja az övét...

Milyen gyakran váltott vissza karácsonyi ajándékot, és mi volt az?

Egyedül ruhaméret problémák miatt vittünk vissza ajándékokat. De most például

visszaküldeném Áder János köztársasági elnöknek a rosszul sikerült tb-törvényt, amivel a kormány ajándékozta meg az országot.

Mi volt a legbénább ajándék eddig, amit kapott?

Nem tud „béna” lenni egy picinyke ajándék sem, ha azzal valaki rám gondolt és nekem szánta. Így hát nem volt ilyen.

Mit venne karácsonyi ajándékként Orbán Viktornak, és mit Gyurcsány Ferencnek?

Látva a miniszterelnök utóbbi időben mondott beszédeit és nyilvános szerepléseit, sok szabadidőt és pihenést ajándékoznék neki a családja körében.

Orbán egyébként már kapott tőlünk egy Karácsonyt ajándéknak.

Ferinél erősen gondolkodom, hogy elviszem magammal egy Bödőcs-estre, hogy együtt röhögjünk. Magunkon is.

Ha van, mi az újévi fogadalma?

Meg kell szabadulnom a kampányévben rajtam ragadt felesleges kilóktól. De a legfontosabb az újévben, hogy tavasszal érkezik a hatodik baba, így nyilvánvaló, hogy az ő és feleségem egészségét kell hoznia az új esztendőnek. És ha már egészség: EP-képviselőként fontos vállalásom, hogy megalkotom az Európai Egészségügyi Minimum Szolgáltatás kereteit, amellyel garantálni tudjuk a betegbiztonságot az uniós tagállamokban, így Magyarországon is. A szakmai munkát már megkezdtük, de az újévben kapcsolunk nagyobb sebességre ezzel kapcsolatban.

Olvasd vissza a sorozat többi részét itt.

FOTÓ: Azonnali-montázs

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek