+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. december 19. csütörtök, 12:06
A DK-s politikus egy tévéinterjúban reagált az őt ért zaklatási vádakra, melyek szerinte „ócska hazugságok”, a becsületét pedig a bíróságon meg fogja védeni.

A Heti TV Pirkadat című műsorában reagált Gréczy Zsolt az őt ért zaklatási vádakra csütörtök reggel: a DK-s országgyűlési képviselőt még kedden este egy több magyar szerkesztőségnek is elkülött anonim levélben

 

azzal vádolták meg, hogy az e-mailben magát meg nem nevező nőt négy éve zaklatja online üzenetek formájában Gréczy.

 

Mint arról az Azonnali szerdán már beszámolt, ezt bebizonyítandó a politikusról készült intim fotókat is mellékeltek a keddi e-mailhez – ezeken többek között Gréczy alsógatyában szelfizik –, de csütörtökön reggel egy újabb levél is jött a szerkesztőségekhez. Ezek a képek a DK-s politikust még intimebb helyzetekben ábrázolják. A zaklatás vádját azonban egyelőre nem lehet bebizonyítani, hiszen a levélből arra vonatkozó egyértelmű bizonyíték nem derült ki, hogy Gréczy valóban elküldte-e valakinek ezeket a fotókat, vagy bármilyen, zaklató tartalmú üzeneteket.

 

Bár Gréczyt szerdán nem sikerült elérnünk, Gyurcsány Ferenc DK-pártelnök azt nyilatkozta nekünk, hogy a zaklatás onnantól kezdve közügy, hogy a vádak bizonyítást nyertek, és abból nem tud politikai következtetést levonni, hogy látta Gréczyt alsógatyában. 

 

Gréczy Zsolt Breuer Péter Pirkadat című műsorában csütörtök reggel már reagált az őt ért vádakra:

 

Breuer Péter: Otthon aludt?

 

Gréczy Zsolt: Mindig otthon alszom.

 

BP: A felesége nem adta be a válási kérelmet? Ilyet soha még senkitől nem kérdeztem.

 

GZ:

 

Csak szólok, hogy én évek óta elvált ember vagyok. A fiaimmal élek.

 

BP: A fiával találkozott?

 

GZ: Mondtam, hogy a fiaimmal élek. Minden nap találkozom velük.

 

BP: És a fiúk elkeseredtek, vagy azt mondták, hogy apa, büszkék vagyunk rád, hogy feltételezik rólad, hogy új párt keresel?

 

GZ: Nem, senki nem feltételez rólam semmit, a fiaim végképp nem. Ők tudják, hogy ők „tyúkapó-üzemmódban” működöm otthon, a családomat és őket menedzselem, intézem a család körüli dolgokat. Pontosan tudják, hogy mindaz,

 

amivel megvádolnak, ócska hazugság, a többit meg a bíróságra bízom és az ügyvédek intézik.

 

BP: Ilyenkor az ember kellemetlenül érzi magát?

 

GZ: Nyilván az ember nem boldog egy ilyen helyzetben. De nem baj:

 

ha ezt méri a sors, és úgy érzi a Fidesz boszorkánykonyhája, hogy most a Gréczy legyen a következő, akkor ezt akár megtiszteltetésnek is vehetném.

 

Gréczy Breuer kérdésére ezt követően még hozzátette: őt senki nem gyanúsítja semmivel, „híreszteléseket fogalmaz meg a fideszes sajtó arról, hogy én állítólag zaklattam. Az nem zavarja őket, hogy ezt maguk az érintettek is cáfolják, hogy emögött nincsen tartalom, és egy állítólagos ismeretlen e-mail cím állítja mindezt, ami mögött nincsen konkrét személy”. Gréczy szerint az ügyben a lényeg a „hírbehozás”, neki pedig innentől az a dolga, hogy megvédje a becsületét, amit meg is fog tenni a bíróságon mindenkivel szemben, aki megrágalmazza.

 

A Gréczyvel készült teljes videót itt lehet megnézni, ebben szó esik többek között a párt tisztújításáról, leendő országgyűlési kampányáról és közvélemény-kutatási eredményeiről is: 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jelenleg EP-képviselőként tevékenykedő Mihai Tudose már tudni véli azt, amit sokan nem.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Az EP-mandátuma után a Fideszt is maga mögött hagyja a szexbotrányba keveredő Szájer.

Kávébab, kávéfőzők formában, kefék, filterek és tamperek: ebben a szegedi webshopban van minden, amire egy kávéőrültnek szüksége lehet.

Szerinte az a nemzet szégyene: több karakterben foglalkoztak egy rapperrel, mint azzal, ahogy átadott Orbánnal egy villamosvezetéket.

A német szélsőjobboldali párt tavasz óta nem találja a megfelelő stratégiát a koronavírus kapcsán. Ez a népszerűségén is meglátszik.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás