+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. december 19. csütörtök, 17:07
Gréczy Zsolt szerint aki azt gondolja, hogy ő bárkit is zaklatott, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”.

Szeretném leszögezni, hogy én nem a zaklató, hanem az áldozat vagyok – erről beszélt a DK-s Gréczy Zsolt a Klubrádióban Bolgár György műsorában annak kapcsán, hogy intim fotók kerültek nyilvánosságra róla, és az ezeket elküldő névtelen személy azt állította: kéretlenül kapta ezeket Gréczytől, aki őt zaklatta. Ugyanakkor tény, hogy azt, hogy Gréczy zaklatott volna, semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá.

 

A tegeződős interjúban Gréczy elmesélte, hogy amikor Borkai Zsolt volt győri polgármester szexbotránya még javában zajlott, akkor Fideszhez köthető körökből megüzenték neki, hogy jön a bosszú, és annak ő lesz a célpontja. Mint a DK-s országgyűlési képviselő felidézte:

 

„persze össze is ültünk egy páran, hogy ez mi a bánat lehet”, miután soha életében nem ivott alkoholt, nem kábítószerezett, nincsenek korrupciós ügyei, elvált ember és soha nem zaklatott senkit.

 

Vagyis Gréczy szerint a fideszesek valamilyen módon megszerezték a privát képeit, és ehhez kreáltak egy zaklatási ügyet, ami valójában nem létezik. Hogy hogyan kerülhettek ki a fotói, arra azt mondta: nem tudja, de az biztos, hogy rengeteg ember küld egymásnak sokféle üzenetet felfokozott érzelemmel, vággyal. Ez lehet káros, kevésbé vállalható, „a mai eszemmel én se csináltam volna”.

 

Gréczy szerint egyébként a zaklatási vád kitalálója nem létezik, hazugság, hogy ő 2015-ben találkozott volna vele egy fehérvári gyermeknapi rendezvényen. Vagyis szerinte ha létezne a vád megfogalmazója, akkor ki kellene állnia, hiszen nincs mitől félnie. „Ha a megismerkedésünk sem igaz, akkor a zaklatási vád sem igaz.” A felvetésre, hogy hogyan lehet ennyire óvatlan egy politikus, hogy ilyen képeket készít, megismételte: a mai eszével ő sem csinálná meg a képeket, és nem tölti el boldogsággal az, ami ezzel kapcsolatban megjelenik. De hozzátette: ha valamennyien hibátlanok lennénk, nem lennének autóbalesetek, orvosi műhibák, tönkrement házasságok.

 

Egyébként Gréczy szerint a DK attól DK, hogy „egy egészen fantasztikus közösség”, és mindenki a lehető legtöbb érzelmi, és mindenféle segítséget megadja ahhoz, hogy kezelni lehessen ezt a helyzetet. „Hatalmas szeretetáradat jön felém – bármilyen furcsa is.”

 

Szerinte pedig aki azt gondolja róla, hogy zaklatna valakit, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”.

 

Gréczy arra is kitért: bár nem szívesen helyezi bele magát belpolitkai összefüggésekbe, mert nagyképűség lenne részéről, de nem lehet nem észrevenni, hogy ez a lejárató akció akkor történik, amikor Orbán körül ritkul a levegő: például az Európai Néppártban gondok vannak, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester szövetséget köt a visegrádi négyek fővárosainak főpolgármestereivel, a pedagógusok tüntetnek.

 

A DK-s politikus következtetése szerint keményedik a diktatúra, és ezen keményedés része, hogy az egyik politikai ellenfelüket alaptalanul hírbe hozzák.

 

FOTÓ: Azonnali-montázs

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás