+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 17. kedd, 13:59
Az ORFK egykori szóvivője azt ígéri, a regény közelebb visz a legmodernebb magyar nyomozási technikák megismeréséhez.

Bár már harmincnyolc könyv van a háta mögött, most először a képzelőerejét is megismerheti az ország Garamvölgyi Lászlónak, az ország talán legismertebb rendőrének: a dandártábornok krimit írt, ráadásul ígérete szerint egy bűnmegelőzési krimit, amiben így meglepő módon nem egy már megtörtént esetben nyomoznak a szereplők. Mondjuk Bérgyilkos Budapesten – Black Jack címből azért ki lehet következtetni, pontosan mire gondol Garamvölgyi a bűnmegelőzési krimi kifejezés alatt.

 

Az ORFK egykori szóvivőjének könyvéből az ígéret szerint értelmezhető ismereteket is kapunk arról, hogy a leginkább az amerikai sorozatokban látott nyomozási technikák Magyarországon is léteznek, de feltűnik benne a TEK is természetesen.

 

„Az átlagembernek fogalma sincs arról, hogy modern technológia, amit az amerikai sorozatokban lát, ma már Magyarországon is bevett és mindennapos eszköz

 

egy-egy ügy felderítésének során, de az is újdonságszámba mehet, hogyan áll össze egy nyomozócsoport” – áll a 2020-ban megjelenő könyv ajánlójában.

 

FOTÓ: Ne legyen áldozat / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal. Matovič a pozsonyi magyar nagykövet berendelésére és a Szijjártó Pétert ért szlovákiai kritikákra reagált így.

Már amennyiben ezt az iskolaigazgató engedélyezi, és a felkészítő tanár is vállalja. A középiskolai felvételi szóbeli fordulója sem marad el.

A kifejezés a Szovjetunió által megszállt területek határzárára, és a kelet-nyugati világ között feszülő ideológiai ellentétre egyaránt utalt. De honnan származik ez a név?

A bölcsődéket nyitva hagyják, de lehet, hogy később bezárják. A virágboltok nőnap után zárnak, míg „az élethez nem szükséges” szolgáltatások már hétfőtől.

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás