+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 16. hétfő, 15:15
A Fidesz egyik kiemelten támogatott civil szervezete most megmutatta, milyen az, amikor fiatal orbánisták megrázzák a poénfát!

A Fidesz hátországa tényleg elkezdett nyitni a fiatalok felé, ezért elővettek egy halmozottan trendi, és a különösképpen fiatalos témát, a héten már a kilencedik részét premiereztető Star Warst, és

 

rávilágítottak követőiknek a Leia hercegnőnek öltözött elemzőjük, Párkányi Eszter segítségével, hogy tulajdonképpen az új trilógia alaptörténete pontosan megegyezik azzal, ami a magyar politikában történik.

 

Mondom a hasonlóságokat:

 

+ A jók már régóta legyőzték az elnyomó rezsimet.

 

+ Az elnyomó rezsim alakot váltott, ezért megint le kell őket győzni.

 

+ A Star Wars gonoszai intergalaktikus birodalmat akartak, a magyar gonoszok pedig internacionalistát.

 

+ Darth Vader és a Császár öröksége Kylo Renék képében tér vissza, Gyurcsány Ferenc pedig Dobrev Klárának és Karácsony Gergelynek álcázza magát napjainkban.

 

+ Mindenhol vannak lázadók: a Star Warsban az egymás támogatását élvező lelkes fiatalok, Magyarországon pedig a kilenc éve kétharmaddal kormányzó párt támogatását élvező Alapjogokért Központ.

 

Ez utóbbinál fontos kiemelni, hogy az Alapjogokért Központ lázadói nem csak erkölcsi támogatást kapnak a magyar kormánypárttól: az Átlátszó Oktatás adatai szerint 2014-ben 49 millió forintot kaptak a Fidesz pártalapítványtól működési költségekre.

 

Ezek után mindenki nézze meg a videót, akár egy üveg jó minőségű bor társaságában!

 

 

FOTÓ: Alapjogokért Központ / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Az osztrák kancellár azt javasolja, hogy az EU-ban, de legalábbis Ausztriában, a koronavírus ellen beoltottak egy „zöld útlevéllel“ szabadon utazhassanak, és számukra szűnjenek meg a korlátozások.

Elkezdődött a harmadik hullám, a kormány szerint kemény két hét áll előttünk. Hogy március 15-e után mi lesz, azt majd a számok ismeretében döntik el.

Míg az EU darabonként 3,5 dollárt fizet az AstraZeneca vakcináiért, a Dél-Afrikai Köztársaság már 5,25 dollárt.

1991. február 25-én szűnt meg a Varsói Szerződés katonai szervezete – többek között a magyar miniszterelnök, Antall József közreműködése folytán.

Ásotthalomtól Szegeden át Csongrádig mindent megtudhatsz most a csongrádi borvidékről, ráadásul olyan borokkal, amelyek léte még az egyik legtájékozottabb magyar borszakírót is meglepték!

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás