Kovács Zoltán végre bevitte a magyar faluvilágot az Unióba

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.12.11. 16:01

Az államtitkár nemzetközi hírűvé vált produkciója és annak magyarázata tulajdonképpen hetente megtörténik a szegényebb településeken, csak a körítés más.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Nagyon rég képviselte valaki annyira tökéletesen Magyarország értékeit és jellemvonásait külföldön, mint nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárunk, Kovács Zoltán. Aki neadjisten a színházak szívatása miatt nem hallott volna róla, annak gyorsan összefoglalom.

Kovácsnak sikerült két óra alatt 74-szer posztolnia Twitterre a 7. cikkely szerinti eljárás tegnapi meghallgatásáról úgy, hogy a meghallgatást épp Magyarország miatt nyilvánították zárttá. Kovács a szokásos magyar kormányzati álláspontot kommunikálta a világnak, tehát bármiféle összefüggés nélkül sorosozással kommentálta az általa látottakat az amúgy Soros György által alapított egyetemen végzett államférfi, hogy aztán végül csak azért ússza meg a kizavarást az ülésről, mert még előtte elment.

Már ez a történet tökéletesen példázza az igazi magyaros stílust, de azért igazán szittyává mégis akkor vált a sztori, amikor Kovács a köztévén már magabiztosan mondta el a kérdezőnek álcázott mikrofonállványnak, hogy Magyarországot kipécézték, a Soros-szervezeteknek az az érdekük, hogy az eljárás a végtelenségig elhúzódjon, és persze a migráció a fő ok.

Na most tegyük fel, hogy Kovács Zoltán az országot képviseli, és nem az Orbán családot, és rázzunk vele képzeletben kezet:

ennyire tökéletesen valószínűleg még soha senki nem mutatta be rövid idő alatt, mi is az igazi hungarikum. Nem, nem a hátrafelé nyilazásra gondolok.

Vegyük a tökéletesen ideillő helyzetet, természetesen a borsodi falvak izgalmas világát! Itt is megvannak a helyi Kovács Zoltánok, csak ezek általában azok az alkoholisták, akik már délelőtt ordibálnak a kocsmában, délután pedig már el is kezdenek kötekedni békésebb társaikkal, leülnek olyan asztalokhoz mesélni a tegnapi kúrásukról, ahol amúgy ultiznának az öregek, fogdossák a nőket, ráadásul a piáért sem nagyon akarnak fizetni.

Ezeket az embereket azért rendre megverik, ahogy Magyarország kormánya is kénytelen néha kimozdulni a saját safe space-éből.

A fideszes Kovács Zoltán talán maga is meglepődött, hogy vannak helyek, ahol még nem megy át az összefüggéstelen pofázás a világösszeesküvésről, ahogy a borsodi kocsmák Kovács Zoltánjai is meg szoktak rajta lepődni, hogy amit szabadulóbulin megcsinálhat a kertben, azért a Hörpi presszóban verés jár.

Na és mi ilyenkor mindkettejük megoldása? Bocsánatot kértek? Netán csendben elgondolkodtak rajta, hogy idiótán viselkedtek? Nem, dehogy, bedobták az ősi kártyát:

Hát engem kipécéztek! Csak azért, mert magyar/szemüveges/alacsony/kopasz/cigány/férfi vagyok!

A narratíva és a környezet is tökéletes: a család nem fogja neked megmondani, hogy nem az a baj, hogy magyar/szemüveges/alacsony vagy épp kopasz/cigány/férfi valaki, hanem az, hogy hülye. Hát az kizárt, hogy ez a remek ember bebaszva másokat lökdössön, vagy esetleg ovis konteókra utalgasson tudósításában Twitteren egy zárt ülésről!

Bár még nem történt meg, de akár pénzt is merek tenni arra, hogy a borsodi kocsmák Kovács Zoltánja, illetve a Fidesz-KDNP Kovács Zoltánja is azt a gerinces megoldást fogja választani, amit eddig megszokhattunk tőle: szép csendben bocsánatot kérnek az érintettektől, és mivel az érintettek nem akarnak nyílt háborút, elfogadják.

Persze ez szigorúan csendben fog történni, ugyanis jó férfi módjára utána hazamennek, és elmesélik a családnak, hogy pár állas kiosztása után becsicskítottak mindenkit, mert velük aztán nem lehet baszakodni. Pontosan úgy, mint ahogy majd Kovács Zoltán fogja ezt mesélni mondjuk a következő köztévés szereplésében szinte családi körben, hogy most már az EU is tudja, hogy őt aztán nem lehet kiküldeni semmiféle ülésről.

Ha valaki ennyire tökéletesen hozza a nemzetközi politikában azt, amit az ország leglecsúszottabb környékein is látunk, akkor azért elmondhatjuk: végre a megfelelő ember képvisel minket nyugaton!

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kell kattintanod!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek