A Fidesz megpróbál beszántani valamit, sokadik rész

Pintér Bence

Szerző:
Pintér Bence

2019.12.10. 14:17

Mint egy színházban: íme, az összes Fidesz-féle beszántás koreográfiája.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Ezt a szöveget két és fél évvel ezelőtt írtam, amikor a Fidesz szokása szerint éppen be akart szántani valamit. Most pár ponton kicsit aktualizáltam, de ezt a pár pontot leszámítva ugyanúgy működik, mint két évvel ezelőtt.

Egy álmos hétfő reggelen az Index megszellőzteti a kormány legújabb tervét: minden aranyos cicát baseballütővel kell majd agyonverni a jövőben. Még aznap Hollik István

kormányszóvivő tagadja, hogy a kormány a kiscicák agyonverésére készülne, azonban felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb macskáról készült kép az interneten van, az internetet pedig Soros György finanszírozza.

Állatvédő szervezetek tiltakoznak a kormány tervezete ellen. A Fidesz-frakció reakciója szerint ezeket a szervezeteket Soros György finanszírozza: ez abból is látszik, hogy a határon túli cicákért még soha, egyszer sem szólaltak fel.

Kósa Lajos a kedd reggeli Mokkában arról beszél: neki mindig is gyanúsak voltak a macskák, hiszen rengeteg magyar család lakásában jelen vannak, veszélyesek, és az utcán is kontroll nélkül kóborolnak, szeretnek fémkupakokkal játszani. A Magyar Nemzetben aznap cikk jelenik meg a macskák sötét oldaláról. Az illusztráció: Gyurcsány Ferenc a macskájával. „Mit adtak nekünk a macskák?” címmel jelenik meg a Pesti Srácokon Aristo dolgozata a témában, amiben többek között arról van szó, hogy a macskák miatt nem születik elég magyar gyerek.

Kedd éjjel egy Varga Mihály és Gulyás Gergely által jegyzett salátatörvényben benyújtják a javaslatot a parlamentnek. Ennek nyomán szerda estére egy ismeretlen civil csoport tüntetést hirdet a Kossuth térre.

„Mészáros Lőrinc” felvásárolja BAZ-megyét, és négyszeres áron eladja a románoknak.

Az ellenzéki pártok szerda reggelre elítélik a kormány tervezetét, a Momentum népszavazást kezdeményez a kérdésben. A 444-en ironikus cikk készül a témában macskás gifekkel, Uj Péter Macskaajjjajjajjj címen közöl publicisztikát a témában. Németh Szilárd sajtótájékoztatón a padlóhoz vág egy kiscicát, majd leharapja a fejét.

Gulyás Gergely hangsúlyozza: legalább hat európai országban van olyan törvény, amelyből ha kiveszünk egy-egy szót, és összerakjuk, akkor kijön a tervezett törvényszöveg.

Jeszenszky Zsolt egy okosnak gondolt Facebook-posztban arról beszél, hogy a PC végre véget ért. Tamás Gáspár Miklós ír valamit. Szakács Árpád és Kovács András Facebookon jelzik: a macskák kommunisták. Szilvay Gergő cáfoló cikket ír arra a tanulmányra, ami szerint a macskák között is vannak melegpárok.

Negyvenezer ember jelez vissza az esti tüntetésre, a szervezők azt kérik, hogy a résztvevők ne hozzanak pártjelvényeket. Európai, amerikai politikusok, tudósok, szervezetek tiltakoznak: Kósa Lajos szerint megtévesztette őket a macskalobbi. A Riposzt szerint Karácsony Gergely alkalmatlan, és egyébként is kiscicákkal szexel. A cikk megjelenése előtt 15 perccel az Origo a Riposztra hivatkozva már lehozza a cikket.

„Mészáros Lőrinc” megveszi az OTP-t és a MOL-t.

A magyar válogatott nem jut ki az újonnan szervezett V4-bajnokságra, Ághassi Attila hosszú cikkben fejti meg a bukás okait.

A tüntetésen hatvanezer ember jelenik meg, főleg fiatalok és értelmiségiek. Gyurcsány Ferenc cicabajszot rajzoltat magának, hatalmas DK-s molinóval vonul fel, a felirat: „nem oké, boomer”, aztán kirakja az Instára és a TikTokra.

Jurák Kata Macskanőnek öltözve megy a tüntetők közé, de legnagyobb bánatára senki sem veri meg, pedig még ostorral is üti az előtte elhaladókat. Az Origo üres címlappal várja a Freemailről kilépő embereket; a 888 karikatúrát közöl, amelyen egy meghatározhatalan kinézetű ember (akire az alkotó ráírta, hogy Soros) egy macskát fog, mint egy James Bond-főgonosz – a macskát Ludmilla nem tudta megrajzolni, így inkább odarakta Garfieldot. A közmédia szerint luxusjachttal és hidroplánnal utaztatták ide a tüntetőket, mire Hadházy Ákos hozzáláncolja magát a Kunigunda utcai székház egyik tűzlépcsőjéhez.

Balogh Gábor az újpesti helyi újságban, Pap Szilárd István a Mércén, Böcskei Balázs a Facebookon ír arról, hogy ugyan fontos az aranyos kiscicák kérdése, de inkább a szegény emberekért kéne kiállniuk az urbánus fiataloknak. Más ellenzékiek a tüntetés zenei felhozatalára panaszkodnak. Valaki szerint fel kellett volna gyújtani mindent, mások szerint túlzás volt, hogy csúnyán néztek a tüntetők egy villanyoszlopra.

Ellentüntetők Bede Zsolt vezetésével a Nélküledet bömböltetik a tömegnek, akik noÁr és Barabás Richárd vezetésével erre leülnek a földre. Másnap hosszú cikkekben hisztizik emiatt a közpénzmédia.

„Mészáros Lőrinc” megvásárolja Dél-Olaszországot. Örkény István forog a sírjában.

Csütörtök reggel gyorsított eljárásban megtárgyalják, majd megszavazzák a törvényt a parlamentben, Áder alá is írja ott helyben, majd felhívja a figyelmet a vizek védelmére. Kövér László föld-levegő rakétákat rendel a parlamenti őrségnek. Várhelyi Olivért felkérdezik az Európai Bizottság ülésén, mire hímez, hámoz – értesül a Politico.

Csuhaj Ildikó cikkében arról ír, hogy Orbán Viktor 2020-ban megpályázza a Transparency International elnöki posztját. Egy macskabarát fideszes értemiségi kiábrándult nyílt levelet ír Orbán Viktornak, a Hír TV beszélgetős műsoraiban kigúnyolják. A Magyar Hírlap címlapján nem tudjuk mi van, mert Bayer Zsolt távozása óta senkit sem érdekel a lap.

Apropó, Bayer Zsolt: a jobboldali megmondóember „Mocskos gecik!” címmel közöl publicisztikát a Magyar Nemzetben, nem a cicákkal kapcsolatban. A Professzorok Batthyány Körének intelmei szerint a több odafigyelésre, pontosságra, erényre lenne szükség. A CÖF válaszokat követel a macskapárti médiától. Megadja Gábor ír valamit a levitézlett értelmiségről. Gulyás Márton kiflit vesz a boltban, ami miatt letartóztatják.

Csütörtök este a második tüntetésen százezer ember jelenik meg, de a tömeget vezető noÁr és G Ras nem tudja eldönteni, hova menjenek, ezért spontán buli alakul ki a Boráros téren. Zeng a bajszos szar, Kemény Zsófi és Molnár Péter slamelnek, valaki bejelenti, hogy pártot alapít. Karácsony Gergely beszédet mond, amiben nem ejt szót arról, hogy miért lett felügyelőbizottsági tag egy fővárosi cégnél Kádár János előkerült koponyája. Kitűzik az EU-s zászlót egy random házra. A zászlót kitűző embert meglátogatja Agmed, aki egy izmos kazah magánember. Reggel a villamoson két öreg bácsi arról beszélget, hogy a francia forradalmat macskák robbantották ki.

Mészáros Lőrinc besétál a parlamentbe, kiveszi a koronát a vitrinből, beleszarik, aztán kisétál a parlamentből. Van belépőkártyája, így a parlamenti őrség semmit sem tehetett – nyilatkozza Havasi Bertalan.

Felcsútra baseballstadiont építenek, mivel véletlenül túl sok baseballütőt rendeltek Rogán Antal egyik szomszédjának cégétől.

Pénteken elkezdik koncentrációs táborokba gyűjteni a macskákat. Előkerül egy felvétel Dózsa Lászlóról, amin tíz macskával kefél. Schmidt Mária szerint a felvételen Pruck Pál látható.

Az intézkedések költségeit közérdekű adatigényléssel kéri ki az Átlátszó, mire a lapot felvásárolja egy osztrák üzletember. Az egyházak nem mondanak semmit, Ferenc pápa elítéli a dolgot, de őt leprolibuzizza Gajdics Ottó. Orbán Viktor pénteki interjújában arról beszél, hogy minden jóérzésű keresztény ember forró ólmot öntene Soros György macskabarát katonáinak fülébe. Szerinte nem a macskákkal van baj, hanem a gonosz macskákkal, akiket Soros György fizet.

A macskákat szombaton agyoncsapják. Az Európai Néppárt felkéri a Bölcsek Tanácsát, hogy ezt az ügyet is vizsgálják meg, jelentésükre 2026-ban számítanak. Donald Trump nem telefonál, viszont a képek láttán először kiírja Twitterre, hogy „Sad!”, majd 67 Tomahawk-rakétát lő ki az Adriai-tengerről Budapestre. 

„Mészáros Lőrinc” megveszi, majd eladja Erdélyt arab befektetőknek.

Függöny.

Olvasnál még Pintér Bencétől? Ide kattints!

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek