+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. december 9. hétfő, 10:19
Pedig tisztelettel és jószívvel állnak melléje.

Hónapokkal ezelőtt a kormánypárthoz bekötött média egyik legnagyobb fegyvere az ellenzéki politikusok helyesírásán való rugózás volt, így különösen érdekes ennek fényében kiemelni a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezetének hétvégi Facebook-posztját. Ebben a kváziközleményben bejelentik, ők is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt támogatják azon a január 26-i időközi polgármester-választáson, amelyet a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt írta ki.

 

A KDNP POSZTJA A CIKK ÍRÁSAKOR RÁADÁSUL MÁR EGY NAPJA KINT VOLT, TEHÁT MÉG CSAK FEL SEM TŰNT SENKINEK A KORMÁNYPÁRTOK HÁZA TÁJÁN.

 

Mindez azért is baromi ciki, mert Dézsi nem csupán országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban, hanem egy kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben.

 

1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, 2002-ben a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől, akinek 1998 és 2002 között alpolgármestere volt. Forrásaink szerint nem voltak igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben, és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

 

Mindenesetre a Dézsi Csaba András név jövőbeni jó helyesírásához a hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei napilap, a Kisalföld is hozzájárult: a szombati lapszámot az is ingyen kapta Győrben, aki nem előfizető. Történetesen ebben a lapszámban jelent meg a címlapon az a hír, hogy a neves kardiológus lesz a Fidesz győri polgármesterjelöltje. Rajta kívül indul a január 26-i időközin Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő indul (ő az ellenzék közös jelöltje), Ábrahám Róbert vlogger, valamint egy helyi civil, Balla Jenő tervez rajthoz állni.

 

FRISSÍTÉS (december 10.): Nagyjából fél órával cikkünk megjelenése után a győri KDNP átírta az általa támogatott jelölt nevét a helyes, Y-mentes alakra.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás