+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. december 9. hétfő, 10:19
Pedig tisztelettel és jószívvel állnak melléje.

Hónapokkal ezelőtt a kormánypárthoz bekötött média egyik legnagyobb fegyvere az ellenzéki politikusok helyesírásán való rugózás volt, így különösen érdekes ennek fényében kiemelni a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezetének hétvégi Facebook-posztját. Ebben a kváziközleményben bejelentik, ők is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt támogatják azon a január 26-i időközi polgármester-választáson, amelyet a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt írta ki.

 

A KDNP POSZTJA A CIKK ÍRÁSAKOR RÁADÁSUL MÁR EGY NAPJA KINT VOLT, TEHÁT MÉG CSAK FEL SEM TŰNT SENKINEK A KORMÁNYPÁRTOK HÁZA TÁJÁN.

 

Mindez azért is baromi ciki, mert Dézsi nem csupán országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban, hanem egy kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben.

 

1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, 2002-ben a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől, akinek 1998 és 2002 között alpolgármestere volt. Forrásaink szerint nem voltak igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben, és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

 

Mindenesetre a Dézsi Csaba András név jövőbeni jó helyesírásához a hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei napilap, a Kisalföld is hozzájárult: a szombati lapszámot az is ingyen kapta Győrben, aki nem előfizető. Történetesen ebben a lapszámban jelent meg a címlapon az a hír, hogy a neves kardiológus lesz a Fidesz győri polgármesterjelöltje. Rajta kívül indul a január 26-i időközin Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő indul (ő az ellenzék közös jelöltje), Ábrahám Róbert vlogger, valamint egy helyi civil, Balla Jenő tervez rajthoz állni.

 

FRISSÍTÉS (december 10.): Nagyjából fél órával cikkünk megjelenése után a győri KDNP átírta az általa támogatott jelölt nevét a helyes, Y-mentes alakra.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás