+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 9. hétfő, 21:12
Az egyelőre kérdés, hogy Barcelonába vagy Moszkvába ment a miniszterelnök leggazdagabb bizalmasa. Közben arról is beszélt, a pénznek vagy a szakértelemnek köszönhető-e a javuló magyar foci.

Szinte a semmiből érkezett az évvége talán legfontosabb sporttal kapcsolatos interjúja: az FTC-közeli anyagokkal foglalkozó Franzstadt Média riportere csak nagyon impozáns vendégként vezette fel a budapesti Groupama Aréna kijáratánál összeszedett Mészáros Lőrincet, aki értelemszerűen a Fradi-Felcsút bajnoki találkozót tekintette ott meg. Az ország leggazdagabb emberéről azt hinné az ember, hogy a Puskás Akadémia miatt ment ki, de mint kiderült, tulajdonképpen mindkét klubot szereti, és ami még fontosabb, hogy a Fradit annyira, 

 

hogy a csapat Európa Liga-találkozói közül az egyikre biztosan elutazott külföldre.

 

Azt nem mondta, pontosan melyikre, de ezek szerint vagy szeptemberben volt ott Barcelonában, vagy Moszkvában október végén.

 

Ez utóbbi nem lenne annyira meglepő, hiszen idén Felcsút egykori polgármestere és Orbán Viktor kebelbarátja járt Moszkvában, márciusban egy fiatal NER-lovaggal ment oda a szokásos magánrepülőjén. Bármivel is utazott a meccsekre, az biztos, hogy nem ezt a gépet használta.

 

Sajnos az egykori gázszerelő az interjúban nem ment bele a részletekbe, de azért pár gondolatát a meccsről is érdemes kiemelni:

 

+ „A cserepadon csak fiatal játékos volt, a cserepadunk 20 év alatti volt most” – adta arra a kérdésre a választ, hogy vajon fognak-e esetleg fiatal magyarok is játszani a Puskás Akadémiában, aminek a kezdő 11 játékosából hat külföldi volt vasárnap.

 

+ „A szakmai munka és anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball, illetve a sport fejlődjön” – válaszolta az üzletember arra a pimasz kérdésre, hogy inkább a pénznek vagy a belefektetett szakmai tudásnak köszönhető, hogy a magyar foci jól láthatóan fejlődik.

 

+ „Sokat kell dolgoznunk. Tíz éve mind nagyon sokat dolgozunk, hogy a magyar futball fejlődjön, de még kell pár év, hogy az európai középmezőnybe fel tudjunk jönni” – ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy a Ferencváros esetleges csütörtöki továbbjutása a bolgár Ludogorec ellen mit hozna a magyar futballnak.

 

+ „Hajrá, Fradi, hajrá, Puskás!”

 

 

A vasárnapi Fradi-Felcsút rangadó egyébként 2-2 lett úgy, hogy a Ferencváros két góllal is vezetett. Az FTC-nek még két meccse van idén, csütörtökön ki-ki meccset játszanak a Ludogoreccel Bulgáriában, utána vasárnap Miskolcon játszanak a DVTK-val.

 

FOTÓ: Franzstadt Media / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

Siófok rendelt ötezer maszkot
az új rendelet betartatásához,
de akinek nincs, az akár sállal vagy kendővel is eltakarhatja majd a száját és az orrát.

Csecsemő is van a megbetegedettek között, lehetőleg ne cigivel és piával javítsunk a karanténhangulaton, készül az új eljárásrend is. Ez volt a keddi sajtótájékoztatón.

Az 59 éves beteg több krónikus betegséggel is küzdött. Emellett 492-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma itthon.

A bukovinai Szucsávában korábban egy kórházat is be kellett zárni: a romániai koronavírusosok negyede itteni.

Melyik magyar stadiont lehetne itthon a koronavírussal fertőzötteknek átalakítani? Szavazz a cikkben!

Néppárti EP-képviselő is aláírta az ezt szorgalmazó petíciót.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás