+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. december 9. hétfő, 21:12
Az egyelőre kérdés, hogy Barcelonába vagy Moszkvába ment a miniszterelnök leggazdagabb bizalmasa. Közben arról is beszélt, a pénznek vagy a szakértelemnek köszönhető-e a javuló magyar foci.

Szinte a semmiből érkezett az évvége talán legfontosabb sporttal kapcsolatos interjúja: az FTC-közeli anyagokkal foglalkozó Franzstadt Média riportere csak nagyon impozáns vendégként vezette fel a budapesti Groupama Aréna kijáratánál összeszedett Mészáros Lőrincet, aki értelemszerűen a Fradi-Felcsút bajnoki találkozót tekintette ott meg. Az ország leggazdagabb emberéről azt hinné az ember, hogy a Puskás Akadémia miatt ment ki, de mint kiderült, tulajdonképpen mindkét klubot szereti, és ami még fontosabb, hogy a Fradit annyira, 

 

hogy a csapat Európa Liga-találkozói közül az egyikre biztosan elutazott külföldre.

 

Azt nem mondta, pontosan melyikre, de ezek szerint vagy szeptemberben volt ott Barcelonában, vagy Moszkvában október végén.

 

Ez utóbbi nem lenne annyira meglepő, hiszen idén Felcsút egykori polgármestere és Orbán Viktor kebelbarátja járt Moszkvában, márciusban egy fiatal NER-lovaggal ment oda a szokásos magánrepülőjén. Bármivel is utazott a meccsekre, az biztos, hogy nem ezt a gépet használta.

 

Sajnos az egykori gázszerelő az interjúban nem ment bele a részletekbe, de azért pár gondolatát a meccsről is érdemes kiemelni:

 

+ „A cserepadon csak fiatal játékos volt, a cserepadunk 20 év alatti volt most” – adta arra a kérdésre a választ, hogy vajon fognak-e esetleg fiatal magyarok is játszani a Puskás Akadémiában, aminek a kezdő 11 játékosából hat külföldi volt vasárnap.

 

+ „A szakmai munka és anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball, illetve a sport fejlődjön” – válaszolta az üzletember arra a pimasz kérdésre, hogy inkább a pénznek vagy a belefektetett szakmai tudásnak köszönhető, hogy a magyar foci jól láthatóan fejlődik.

 

+ „Sokat kell dolgoznunk. Tíz éve mind nagyon sokat dolgozunk, hogy a magyar futball fejlődjön, de még kell pár év, hogy az európai középmezőnybe fel tudjunk jönni” – ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy a Ferencváros esetleges csütörtöki továbbjutása a bolgár Ludogorec ellen mit hozna a magyar futballnak.

 

+ „Hajrá, Fradi, hajrá, Puskás!”

 

 

A vasárnapi Fradi-Felcsút rangadó egyébként 2-2 lett úgy, hogy a Ferencváros két góllal is vezetett. Az FTC-nek még két meccse van idén, csütörtökön ki-ki meccset játszanak a Ludogoreccel Bulgáriában, utána vasárnap Miskolcon játszanak a DVTK-val.

 

FOTÓ: Franzstadt Media / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Korábban napokkal előre beharangozták, hogy Európa utolsó diktátora leteszi hivatali esküjét. Ez most elmaradt.

Két mondatban összefoglalva ez az Európai Bizottság új terve.

Az elmúlt hét nap átlaga bőven meghaladja azt az értéket, amely felett a WHO szerint a járvány nincs kordában tartva.

És ráadásul még gmailes is vagy? Van megoldás, olvasd el itt Bakó Bea szerdai hírlevelét!

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

A Csehszlovákiából a második világháború után a kollektív bűnösség elve alapján üldözött német és magyar kisebbség sorsa a szlovákok és a csehek körében nagyrészt máig kibeszéletlen.

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás