Dézsi miatt ma az is ingyen kapta a Kisalföldet Győrben, aki nem előfizető

Szerző: Pintér Bence
2019.12.07. 19:01

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben.

Dézsi miatt ma az is ingyen kapta a Kisalföldet Győrben, aki nem előfizető

Ma nem csak az kapott Győr legnépszerűbb (és egyetlen) napilapjából, aki elő is fizetett rá: szembetűnő módon valamiért rengeteg postaládában ott volt szerte a városban a Kisalföld december 7-i száma.

 

Feltehetően azért kapta meg a kormánypárti tulajdonban lévő napilapot az is, aki nem előfizető, mert a címlapjáról kiderül, hogy Dézsi Csaba András a Fidesz polgármesterjelöltje.

 

A megadott telefonszámon próbáltunk érdeklődni arról, hogy miért járt ma mindenkinek a szám, de a győri előhívóval rendelkező telefonszámot rögtön a Mediaworks központi ügyfélszolgálatára kapcsolták át, majd senki sem vette fel a telefont a nap folyamán többször is. A belső oldalakon nem vitték túlzásba egyébként a jelölt bemutatását, egy viszonylag rövid cikket kapott csak Dézsi, mutatjuk:

 

 

De ez még mindig jóval több, mint amit a Kisalföld a győri ellenzék közös jelöltjére, a szocialista képviselő Pollreisz Balázsra szánt, aki még csak egy fotót sem kapott az újságban, sőt, az egy bekezdéses anyag mellett éppen Dézsi fotója szerepel:

 

 

A Kisalföld pár éve még az ország egyik legolvasottabb napilapja volt, majd 2017-ben anyacégét, a Délmagyarországot és a Borsot is kiadó Lapcomot felvásárolta Andy Vajna filmbiztos és kormánypárti oligarcha. A tavaly elhunyt Vajna még halála előtt a legtöbb fideszes médiatulajdonsohoz hasonlóan „felajánlotta” a tulajdonában lévő médaicégeket a Fidesz-közeli médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) számára.

 

Azóta a Kisalföldet is betagozták a Mediaworks-be az alapítványon belül, új főszerkesztőt kapott – bár ezt az újság működésére rálátó forrásaink pozitívumként említették –, viszont a példányszámai rendesen bezuhatnak, csakúgy, mint a többi fideszes kézbe került megyei lapé.

 

FOTÓK: Pintér Bence / Azonnali, illetve olvasónktól

 

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek