+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. december 7. szombat, 08:40
Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő, a Fidesz polgármesterjelöltje sokoldalú ember, hiszen könyveket és újságot ír, szíveket gyógyít és műsort vezet – mindeközben

 

a városi közgyűléseket viszonylag ritkán látogatta az elmúlt években.

 

Az ülések jegyzőkönyvei alapján 2019-ben az előző ciklus nyolc üléséből három olyan akadt, amelyen nem jelent meg, de az új ciklus két ülésésén jelen volt. 2018-ban tizenkét ülésből ötöt hagyott ki, 2017-ben kilenc ülés volt, Dézsi ebből ötön nem jelent meg. 2016-ban tizenkét ülést tartottak, abból hármat, 2015-ben szintén tizenkettőből négyet hagyott ki a képviselő, 2014-ben, a választás utáni két ülésen részt vett.

 

Ez összesítve azt jelenti, hogy a 2015 és 2019 között tartott hatvanöt győri közgyűlés több, mint harmadát hagyta ki Dézsi,

 

egészen pontosan huszonhármat, ezzel számításaink szerint ő lehet a csúcstartó a győri képviselők között a hiányzásokat tekintve. Dézsi ellenzéki ellenfele, az MSZP-s Pollreisz Balázs összesítésünk szerint mindeközben az 57 alkalomból, amikor ő is képviselő volt a jelölt időszakban, mindössze kétszer hiányzott. (A többi polgármesterjelölt esetében ezt nem tudjuk vizsgálni, hiszen ők nem voltak képviselők.)

 

A fideszes polgármesterjelölt egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mi az oka a hiányzásainak, de nem kizárt, hogy orvosi teendői szóltak közbe ennyi alkalommal, hiszen Dézsi a győr szívcentrum vezetője. Dézsi a Szemléleknek adott interjúja szerint polgármesterré választása esetén sem adná fel orvosi karrierjét: hétvégén, szabadidejében gyógyítana.

 

Ugyanitt beszélt arról, hogy az elmúlt tizenkét évben visszavonult a városi politika frontvonalától, mivel nem értett egyet a Borkai-féle irányvonal bizonyos vonatkozásaival, viszont a város fejlődött, ezért nem állt ki nyilvánosan semmilyen formában az általa rossznak tartott dolgok ellenében, inkább csak csendben intézte körzete, Nádorváros ügyeit.

 

Győrben azért lesz egyébként időközi polgármester-választás január 26-án, mert Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester lemondott egy szex- és korrupciós botrány miatt, habár az október 13-i választást szűk többséggel még megnyerte.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Mind a hat alelnöki helyre
Jakab Péter emberei kerültek.

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Nyerhet-e a vermonti szenátor, vagy 2016-hoz hasonlóan más lesz végül a demokrata elnökjelölt? Elmagyarázzuk!

Emily Ratajkowski nemcsak főállású vágy tárgya, hanem most például hivatalosan is beállt a Bernie-kampányba.

Szoros eredményre számít az ellenzék közös jelöltje, Pollreisz Balázs; eközben a Fidesz jelöltje mellett állt ki a pécsi zenész, Lovasi András.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás