+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. december 7. szombat, 08:40
Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő, a Fidesz polgármesterjelöltje sokoldalú ember, hiszen könyveket és újságot ír, szíveket gyógyít és műsort vezet – mindeközben

 

a városi közgyűléseket viszonylag ritkán látogatta az elmúlt években.

 

Az ülések jegyzőkönyvei alapján 2019-ben az előző ciklus nyolc üléséből három olyan akadt, amelyen nem jelent meg, de az új ciklus két ülésésén jelen volt. 2018-ban tizenkét ülésből ötöt hagyott ki, 2017-ben kilenc ülés volt, Dézsi ebből ötön nem jelent meg. 2016-ban tizenkét ülést tartottak, abból hármat, 2015-ben szintén tizenkettőből négyet hagyott ki a képviselő, 2014-ben, a választás utáni két ülésen részt vett.

 

Ez összesítve azt jelenti, hogy a 2015 és 2019 között tartott hatvanöt győri közgyűlés több, mint harmadát hagyta ki Dézsi,

 

egészen pontosan huszonhármat, ezzel számításaink szerint ő lehet a csúcstartó a győri képviselők között a hiányzásokat tekintve. Dézsi ellenzéki ellenfele, az MSZP-s Pollreisz Balázs összesítésünk szerint mindeközben az 57 alkalomból, amikor ő is képviselő volt a jelölt időszakban, mindössze kétszer hiányzott. (A többi polgármesterjelölt esetében ezt nem tudjuk vizsgálni, hiszen ők nem voltak képviselők.)

 

A fideszes polgármesterjelölt egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mi az oka a hiányzásainak, de nem kizárt, hogy orvosi teendői szóltak közbe ennyi alkalommal, hiszen Dézsi a győr szívcentrum vezetője. Dézsi a Szemléleknek adott interjúja szerint polgármesterré választása esetén sem adná fel orvosi karrierjét: hétvégén, szabadidejében gyógyítana.

 

Ugyanitt beszélt arról, hogy az elmúlt tizenkét évben visszavonult a városi politika frontvonalától, mivel nem értett egyet a Borkai-féle irányvonal bizonyos vonatkozásaival, viszont a város fejlődött, ezért nem állt ki nyilvánosan semmilyen formában az általa rossznak tartott dolgok ellenében, inkább csak csendben intézte körzete, Nádorváros ügyeit.

 

Győrben azért lesz egyébként időközi polgármester-választás január 26-án, mert Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester lemondott egy szex- és korrupciós botrány miatt, habár az október 13-i választást szűk többséggel még megnyerte.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás