Az elmúlt öt év közgyűléseinek harmadáról hiányzott a Fidesz győri polgármesterjelöltje

Szerző: Pintér Bence
2019.12.07. 08:40

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Az elmúlt öt év közgyűléseinek harmadáról hiányzott a Fidesz győri polgármesterjelöltje

Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő, a Fidesz polgármesterjelöltje sokoldalú ember, hiszen könyveket és újságot ír, szíveket gyógyít és műsort vezet – mindeközben

a városi közgyűléseket viszonylag ritkán látogatta az elmúlt években.

Az ülések jegyzőkönyvei alapján 2019-ben az előző ciklus nyolc üléséből három olyan akadt, amelyen nem jelent meg, de az új ciklus két ülésésén jelen volt. 2018-ban tizenkét ülésből ötöt hagyott ki, 2017-ben kilenc ülés volt, Dézsi ebből ötön nem jelent meg. 2016-ban tizenkét ülést tartottak, abból hármat, 2015-ben szintén tizenkettőből négyet hagyott ki a képviselő, 2014-ben, a választás utáni két ülésen részt vett.

Ez összesítve azt jelenti, hogy a 2015 és 2019 között tartott hatvanöt győri közgyűlés több, mint harmadát hagyta ki Dézsi,

egészen pontosan huszonhármat, ezzel számításaink szerint ő lehet a csúcstartó a győri képviselők között a hiányzásokat tekintve. Dézsi ellenzéki ellenfele, az MSZP-s Pollreisz Balázs összesítésünk szerint mindeközben az 57 alkalomból, amikor ő is képviselő volt a jelölt időszakban, mindössze kétszer hiányzott. (A többi polgármesterjelölt esetében ezt nem tudjuk vizsgálni, hiszen ők nem voltak képviselők.)

A fideszes polgármesterjelölt egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mi az oka a hiányzásainak, de nem kizárt, hogy orvosi teendői szóltak közbe ennyi alkalommal, hiszen Dézsi a győr szívcentrum vezetője. Dézsi a Szemléleknek adott interjúja szerint polgármesterré választása esetén sem adná fel orvosi karrierjét: hétvégén, szabadidejében gyógyítana.

Ugyanitt beszélt arról, hogy az elmúlt tizenkét évben visszavonult a városi politika frontvonalától, mivel nem értett egyet a Borkai-féle irányvonal bizonyos vonatkozásaival, viszont a város fejlődött, ezért nem állt ki nyilvánosan semmilyen formában az általa rossznak tartott dolgok ellenében, inkább csak csendben intézte körzete, Nádorváros ügyeit.

Győrben azért lesz egyébként időközi polgármester-választás január 26-án, mert Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester lemondott egy szex- és korrupciós botrány miatt, habár az október 13-i választást szűk többséggel még megnyerte.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek