+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. december 6. péntek, 14:43
Komolyan gondoljuk, hogy miközben egy 16 éves svéd lány az ENSZ-nek tart beszédeket megváltóként, addig egy 22 éves ne lenne alkalmas Novák Katalin sidekickjének?

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran

 

Talán semmi sem bizonyítja jobban, hogy valójában mennyire tiszteletmániás és patriarchális a teljes magyar társadalom, mint az a tény, hogy a 22 éves Rácz Zsófia lett a heti közellenség a Fideszen kívüli területeken. Illetve nem is a közellenséggé válás, hanem az ahhoz vezető okok szórakoztatók: az ugyanis tök egyértelmű, hogy valahogy nem a mezőtúri Fidesz seggéből kilógó apa, a miatta átszabott törvények, esetleg a Hit Gyülekezetéhez való gyanús közelség miatt van itt a probléma. Azért egyértelmű, mert ilyenekből már ezret láttunk.

 

Akkor mi az új Rácz Zsófiában? Hát az, hogy csak 22 éves, ráadásul kivételesen nem úgy néz ki, mint egy öltönybe bújtatott poharas a Paprika Sörözőből.

 

A magyar társadalom gyomra valahogy még mindig sokkal jobban befogad egy 60 év körüli pocakos férfit, mint egy fiatal lányt. Olyannyira – hogy olvasgatva a reakciókat – a magyar társadalom jó része el se tudja képzelni, hogy Rácz Zsófia mögött ne valami különösen fontos fideszes, illetve annak a pénisze állna.

 

Én viszont azt mondom, legyünk őszinték: szent meggyőződésem, hogy egy helyettes államtitkári pozíció Magyarországon 2019-ben annyira jelentéktelen és semmiféle döntési szabadsággal nem járó munka, hogy tulajdonképpen tökéletesen mindegy is, hogy ki van ott. Épp ezért nem is hinném, hogy egy 22 éves lány alkalmatlanabb lenne rá, mint akár az elődje, aki ugyebár most 30 éves kora felett a Fidesz ifitagozatának elnöke lett. Itt az ideje, hogy valaki kortól és nemtől függetlenül ugyanolyan értékes bólogató káder lehessen, mint az unalmas boomerek!

 

Vagy komolyan gondoljuk, hogy miközben egy 16 éves svéd lány az ENSZ-nek tart beszédeket megváltóként, addig egy 22 éves ne lenne alkalmas Novák Katalin sidekickjének? Igazán nem akarom folytatni a Greta Thunberért aggódó kirohanásomat,

 

de gombokat nyomogatni meg diplomatavacsorákon koccintani eltartott kisujjal sokkal egyszerűbb, mint eltartani a világot még akkor is, ha Thunberg mögött profi PR-osok állnak, Rácz hátszelét pedig egyelőre csak Mr. Rick haknizta össze.

 

Az a gyűlölet, ami valamiért kialakul bennünk, amikor látunk egy, korosztálya átlagánál valamiért magasabban lévő nőt, valahogy elszakít minket a lényegtől, amiket fent is említettem. A kor helyett lehetne idegeskedni azon, hogy a magyar kormány már megint épp úgy gyurmázik a törvényekkel, mint ahogy azt maga Rácz Zsófia is kifogásolta korábban.

 

Hőböröghetnénk azon, hogy a magyar társadalomban annyira állandósult a kasztosodás, hogy igazán jó munkákat az állami szférában csak akkor tudhatsz fiatalon megcsípni, ha a szüleidnek nagyon jó kapcsolatai vannak a kormánypárttal. Vagy persze azon, hogy a messzeségben már megint kirajzolódik Sándor atya alakja, akiről azért fontos kiemelni, hogy nem a jógázás démoni erőkkel való összekötése volt az első hülyesége.

 

A Rácz Zsófia-jelenség persze ezzel együtt válik legalább annyira magyarrá, mint az Erős Pista (Strong Steve):

 

a Móricz Zsigmond-i értelemben vett rokoni és baráti kapcsolatok köré épülő állam nyilvánvaló jele nem is zavarja annyira az ország egyik felét, mint az, hogy valaki fiatal, és csinosabb, mint Németh Szilárd.

 

Az amúgy egy nőnapi ajándék láttán is szexizmust kiáltó réteg jelentős része is teli torokból kezd el úgy büdöskurvázni egy amúgy teljesen érdektelen pozíció miatt, mintha bekerültünk volna a Bayer Zsolt baráti körbe. De még ez sem lenne elég, a hungarikum igazából az, amikor a közpénzmédia csodái két politikai korrektséggel való leszámolás között elkezdenek úgy sírni egy kis safe space-ért Rácz Zsófiának, hogy az a leggendristább kerekasztalokra is elférne az Aurórába.

 

Az persze bőven elképzelhető, hogy Rácz Zsófia alkalmatlan a rá bízott feladatokra, de erre egyelőre a minden bizonnyal tetovált szemöldöke mellett csak az mutat, hogy a tehetségtelen, de seggeket jól nyaló embereket előszeretetettel futtató Fidesz-KDNP környékéről érkezett. Csak hát az sokkal egészségesebb lenne, ha ezt a meggyőződésünket a számtalan rossz előjel helyett nem azzal támasztanánk alá, hogy úgy viselkedünk, mint azok, akiket majd kisebbségben szeretnénk látni 2022 körül.

 

Olvasnál még Fekő Ádámtól? Ide kell kattintanod!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Két és fél millió forintnyi lejt kapna, aki hétüléses autót vesz, és legalább három gyereke van. Persze kérdés, hogy átmegy-e a román parlamenten a javaslat.

A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

A novemberi londoni terrortámadás után két hónap kellett, hogy valamilyen javaslatot tegyen a kormány.

Az eddigi főszerkesztő-helyettes, Gidró Krisztina került a Csongrád megyei kormánypárti napilap élére.

Igencsak megosztott a romániai magyarok legnagyobb pártja, noha a Néppárt-tagság számukra fontos. Videó!

Az EU-támogatások területalapú elosztása körül kialakult politikai botránynak az első áldozatai nem is a települések lehetnek, hanem az eddig biztos befutónak számító győri fideszes jelölt, Dézsi Csaba András.

Számos, hagyományosan kapitalista ország lakosságának többsége igennel válaszol erre a kérdésre egy friss felmérés szerint. Mutatjuk a kutatás eredményeit!

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás