Hajléktalanokat szállásolnak télen a londoni stadionban, és munkát keresnek nekik

Szerző: Fekő Ádám
2019.12.06. 19:30

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit és zuhanyt is kapnak.

Hajléktalanokat szállásolnak télen a londoni stadionban, és munkát keresnek nekik

Újra segítséget ajánl a környék hajléktalanjainak az angol bajnokságban első osztályban játszó Crystal Palace focicsapat: a croydoni városi tanáccsal együttműködve ha fagypont alá megy a hőmérséklet Londonban, megnyitják a stadionjuk egyik részét tíz fő számára, hogy legyen hol aludniuk.

Selhurst Park ideiglenes vendégei nem csak ágyat kapnak, hanem meg is reggeliztetik őket, majd tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak nekik, mielőtt visszaállna aznapra minden a rendes kerékvágásba.
 

A klub és a városi tanács önkéntesei hangoztatták, hogy mivel a stadionban kéthetetnte hazai meccseket rendeznek, nem alkalmas állandó lakhatásra, de próbálnak segíteni ennek megtalálásában is a hozzájuk került hajléktalanoknak.

A klub vezérigazgatója, Phil Alexander szerint nem csak a jó PR miatt folytatják a tavalyi kezdeményezést:

„Nem csak ágyat akarunk nekik adni, hanem segíteni próbálunk visszajönni az utcáról. Tavaly két embernek is munkát tudtunk találni”

– mondta.

A Premier League hetedik helyén álló Crystal Palace kezedeményezéséhez egyelőre még egy másik klub sem csatlakozott.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek