Borkai Zsolt megüresedett székéért már négyen versengenek!

Szerző: Pintér Bence
2019.12.05. 08:39

Ezúttal egy újabb civil, Balla Jenő jelentkezett be.

Borkai Zsolt megüresedett székéért már négyen versengenek!

Egyre csak bővül a januári győri időközi polgármester-választáson magukat megmérettetni akarók száma: indítani fog valakit – várhatóan Dézsi Csaba Andrást – a Fidesz; az ellenzék szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a jelöltjük az MSZP-s Pollreisz Balázs; korábban pedig egy budapesti vlogger ambícióiról számoltunk be.

Most pedig az Azonnali megtudta, hogy Balla Jenő független önkormányzati képviselő is újra elindul a polgármesteri címért.

Balla az októberi választáson indult tavasszal gründolt civil szervezete, az Összefogás Győrért színeiben, és 1838 szavazatot szerzett, ami 4,36 százalékos eredményt jelentett. Polgármester tehát nem, képviselő azonban lett a kompenzációs listáról a győri vállalkozó.

Egyszer már bővebben is körbejártuk a választáson induló győri civil szervezetek témáját, és egyik akkori gyanúnk azóta beigazolódott: a másik civil szervezet, a Kovács László által vezetett Civilek Győrért és a helyi Jobbik összejátszott egymással a kampányban.

Telefonon most Balla ennek nyomán arról beszélt nekünk, hogy mostanra bebizonyosodott, hogy ők az egyetlen „100 százalékosan” civil szervezet a városban,

most derülhet tehát ki csak igazán, hogy mennyire támogatják a civileket Győrben. A Civilek Győrért közben bejelentette, hogy ők nem indítanak jelöltet.

Kérdésünkre, hogy nem tart-e attól, hogy ismét megkapja majd a kritikát, hogy az ellenzéki jelölt elől szipkáz el szavazatokat, Balla elmondta: egy versenyt nem úgy kell megnyerni, hogy rávesszük a többieket, hogy ne induljanak el. A jelölt elmondta: összeszedi az aláírásokat, és várja a támogatókat maga mellé.

Balla egyébként aktív a civil szférában, több helyi civil szervezetet is alapított: ilyen a Jancsifaluért Egyesület és az Adyvárosért Egyesület, illetve legújabb projektje a győri piacosok szövetsége, ami egyébként nem kapta meg a várostól az engedélyt, hogy a „Győr” szót használja a nevében.

FOTÓ: Összefogás Győrért / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek