Megvan, ki a győri ellenzék polgármesterjelöltje: az MSZP-s Pollreisz Balázs

Szerző: Pintér Bence
2019.12.03. 11:17

Az MSZP győri önkormányzati képviselője, Pollreisz Balázs lesz a győri ellenzék közös polgármesterjelöltje.

Megvan, ki a győri ellenzék polgármesterjelöltje: az MSZP-s Pollreisz Balázs

Hosszú hetek tárgyalásai után közös jelöltet választott a győri ellenzék:

Pollreisz Balázs, az MSZP önkormányzati képviselője lesz az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP és a Jobbik polgármesterjelöltje

– értesült az Azonnali.

Győrben azután tartanak január 26-án időközi választást, hogy a szex- és korrupciós botrányba keveredett fideszes polgármester Borkai Zsolt november elején lemondott. Pollreisz fideszes ellenfele várhatóan Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő lesz, bár a párt hivatalosan még nem jelentette be Dézsi jelöltségét, aki legutóbb nem erősítette meg a hírt, viszont ő szerepel az önkormányzat által kiadott Győr+ friss címlapján. Rajtuk kívül még egy nem győri illetőségű vlogger szeretne elindulni a választáson, a Civilek Győrért pedig jelezte, hogy nem indít jelöltet.

Korábban szó esett arról, hogy előválasztást kéne tartani, de a pártok úgy határoztak, hogy erre nincs idő, mindegyik párt tárgyalt civil jelöltekkel is, de ők végül nem vállalták a felkérést. A DK jelöltje a kezdetektől fogva a korábbi közös jelölt, Glázer Tímea volt – aki csak pár száz szavazattal maradt el Borkaitól októberben –, de Glázer végül visszalépett.

Borkait lemondása után Fekete Dávid alpolgármester helyettesíti – hogy mi történt az első általa vezetett közgyűlésen, arról itt olvashattok, lent pedig van egy videó arról, hogy kit is szeretnének polgármesternek a győri utcán:

FOTÓ: MTI

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek