+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. december 2. hétfő, 09:04
Azt próbálja felmérni az Európai Bizottság, hogy hogyan és miért gyűjt adatokat a népszerű kereső.

Az Európai Bizottság egy trösztellenes vizsgálat keretében előzetes kérdéseket küldött a Google-nek, amelyben a keresőmotor adatgyűjtési módszereirőlés adathasználatáról érdeklődnek – írja a Reuters.

 

Tehát annak ellenére is tovább vizsgálja az EU az egyik legnagyobb techcég tevékenységét, hogy az elmúlt két évben nyolcmilliárd eurónyi büntetést szabott ki rájuk.

 

A Reuters szerint az EU-t például a helyi keresési szolgáltatások, az online hirdetések és azok targetálása érdekli kifejezetten. A Google szerint ők arra használják az adatokat, hogy javítsák a szolgáltatásaikat, illetve azt is mondják, hogy a náluk a felhasználók kezelhetik, törölhetik és letölthetik az adataikat, amikor akarják.

 

 

Az ingyenes szolgáltatásokért átadott személyes adatainkkal kereskedő cégekre egyre jobban odafigyel az amerikai és az európai törvényhozás is: Európa több államában fogadtak el konkrétan rájuk szabott adót, miközben az USA ötven államában is versenyjogi vizsgálatot indítottak a Google és a Facebook ellen.

 

FOTÓ: Flickr

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás