Parlamenti beszédben kérte meg barátnője kezét a legás politikus

Szerző: Techet Péter
2019.11.29. 11:11

Az olasz parlamentbe visszaszökött a romantika: Flavio di Muro, a szélsőjobboldali Lega parlamenti képviselője azért kért szót az alsóházban, hogy így kérje meg barátnője kezét.

Parlamenti beszédben kérte meg barátnője kezét a legás politikus

Flavio Di Muro legás képviselő csütörtökön egy parlamenti felszólalása végén azt mondta, hogy ez számára „nem egy átlagos nap, ez egy különleges nap“, majd a tribün felé intézve szavait, ahol ott ült a barátnője, azt mondta: „Elisa, hozzám jössz feleségül?“ És egy gyűrűt tartott fel.

A salvinista politikus képviselőtársai mind örömujjongásban és tapsviharban törtek ki, és hosszasan ölelgették, csókolgatták Di Murót.

Roberto Fico, ötcsillagos képvselőházi elnök is megértést tanúsított az ellenzéki Di Muro beszédét követő jelenetekkel szemben – de nem rendelt el szünetet a parlamenti vitában. A legás képviselő után Stefania Pezzopane, demokrata, azaz kormánypárti képviselő emelkedett szólásra, aki „a szerelem megnyilvánulásának“ nagyon örült, és „sok boldogságot“ kívánt a párnak.

Flavio di Muro elmondta: hat éve van együtt a barátnőjével, és mivel tudta, hogy mai felszólalásakor a barátnője Rómában lesz, és belátogat a parlamenti ülésterembe is, ki akarta használni ezt az alkalmat a lánykérésre.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek