Rövidre zárta oroszországi útját a cseh agrárminiszter, nem tetszett neki az oroszok viselkedése

Szerző: Pintér Bence
2019.11.28. 19:52

Megtiltották neki, hogy Moszkvából Kazanyba repüljön, az oroszok egyelőre nem mondják meg, hogy miért.

Rövidre zárta oroszországi útját a cseh agrárminiszter, nem tetszett neki az oroszok viselkedése

Nem csak Kínával akasztja össze egyre inkább a bajuszát Csehország, de Oroszországgal sincsenek olyan nagyon jóban: ott volt ugye Konyev marsall szobrának lebontása, aztán az oroszok nemkívánatosnak nyilvánították a Člověk v tísni nevű cseh segélyszervezetet,

,

most meg a cseh agrárminiszterrel szívóztak az oroszok egy hivatalos úton, úgyhogy a cseh delegáció inkább hazament

írta az Expats.cz.

Miroslav Toman szociáldemokrata agrárminiszter (képünkön) cseh üzletemberek egy csoportjával ment volna körútra Oroszországban, de nem engedték, hogy elrepüljön Moszkvából Tatárföld fővárosába, Kazanyba, ezért mentek inkább haza. A cseh külügyminiszter elmondta: egyelőre semmi hivatalos indoklást nem kaprak Oroszországtól arra, hogy miért nem engedték felszállni a cseh delegációt.

A cseh iparkamara elnöke elmondta: ez rossz jel minden cseh üzletembernek, akik Oroszországgal akarnak kereskedni. Az agrárminiszter is azt mondta, hogy ők őszintén keresték volna az együttműködést, ahogy szerinte orosz partnereik is, az orosz hatóságok hozzáállása azonban kérdéseket vet fel arról, hogy Moszkvának mi a célja.

A cseh külügyminiszter egyelőre azt mondta, hogy nem nyilatkozna még arról, hogy milyen lépéseket tervezne, egyelőre szeretnék megérteni, mi történt.

FOTÓ: Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek