+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. november 28. csütörtök, 14:08
Civil polgármesterjelölt jöhet Győrben ellenzéki oldalon, miután az október 13-án magát egyszer már megmérető DK-s Glázer Tímea visszalépett. Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő sem indul el polgármesternek.

Január 26-án választanak Győrben új polgármestert Borkai Zsolt helyére, de még sem a Fidesz, sem az ellenzéki összefogás nem jelentette be saját jelöltjét. Az ellenzéki pártok a hét elején még több jelöltben is gondolkodtak, az azonban eddig biztos pontnak számított, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltje az a Glázer Tímea lesz, aki október 13-án összellenzéki polgármesterjelöltként elég közel jutott ahhoz, hogy megverje a Fideszből azóta kilépő Borkai Zsoltot.

 

Glázer azonban csütörtökön bejelentette, hogy visszalép a polgármesterjelöltségtől,

 

amiről először a 24.hu adott hírt, aztán később maga Glázer is megerősített a Facebookon, ahol azt írta: köszöni a győriek támogatását, és a közös ellenzéki polgármesterjelöltet támogatni fogja.

 

Az Azonnali mindeközben úgy értesült, hogy a helyi pártpolitikusok fejében – Glázer visszalépési szándékának kiderülése után – a napokban

 

a szocialista önkormányzati képviselő, Pollreisz Balázs neve is felemerült polgármesterjelöltként, de a hírek szerint egyelőre ő sem vállalta a dolgot.

 

A 24.hu arról ír, hogy a Momentum most civil jelöltekkel tárgyal, de az sem kizárt, hogy végül a Momentumnak lesz saját jelöltje.

 

FOTÓ: MTI

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás