Glázer Tímea nem indul Győrben, nem tudni, ki lesz az ellenzék jelöltje

Szerző: Pintér Bence
2019.11.28. 14:08

Civil polgármesterjelölt jöhet Győrben ellenzéki oldalon, miután az október 13-án magát egyszer már megmérető DK-s Glázer Tímea visszalépett. Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő sem indul el polgármesternek.

Glázer Tímea nem indul Győrben, nem tudni, ki lesz az ellenzék jelöltje

Január 26-án választanak Győrben új polgármestert Borkai Zsolt helyére, de még sem a Fidesz, sem az ellenzéki összefogás nem jelentette be saját jelöltjét. Az ellenzéki pártok a hét elején még több jelöltben is gondolkodtak, az azonban eddig biztos pontnak számított, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltje az a Glázer Tímea lesz, aki október 13-án összellenzéki polgármesterjelöltként elég közel jutott ahhoz, hogy megverje a Fideszből azóta kilépő Borkai Zsoltot.

Glázer azonban csütörtökön bejelentette, hogy visszalép a polgármesterjelöltségtől,

amiről először a 24.hu adott hírt, aztán később maga Glázer is megerősített a Facebookon, ahol azt írta: köszöni a győriek támogatását, és a közös ellenzéki polgármesterjelöltet támogatni fogja.

Az Azonnali mindeközben úgy értesült, hogy a helyi pártpolitikusok fejében – Glázer visszalépési szándékának kiderülése után – a napokban

a szocialista önkormányzati képviselő, Pollreisz Balázs neve is felemerült polgármesterjelöltként, de a hírek szerint egyelőre ő sem vállalta a dolgot.

A 24.hu arról ír, hogy a Momentum most civil jelöltekkel tárgyal, de az sem kizárt, hogy végül a Momentumnak lesz saját jelöltje.

FOTÓ: MTI

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek